Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Sládečkovci nemenia víťaznú zostavu

Tuesday, 14. 05. 2019 - 12:19, Ľuboš Kašický   

Sládečkovci nemenia víťaznú zostavu

Po úspešnom štarte do novej sezóny na Hungaroringu mieri nitriansky tím SLADECKA MOTORSPORT na ďalší podnik, ktorý sa tento víkend jazdí u našich rakúskych susedov na Red Bull Ringu.

 

Pre slovenských fanúšikov je Red Bull Ring, ležiaci medzi mestečkami Zeltweg a Spielberg v rakúskom Štajersku, druhým najdostupnejším okruhom, kde sa jazdí F1. Napokon, veď z Bratislavy je to približne 250 kilometrov (cca tri hodiny jazdy autom). „Trať celkom dobre poznám. Už som tam niekoľkokrát štartoval,“ priznáva aj Filip Sládečka. „Na rozdiel od nových moderných umelých autodrómov je toto veľmi pekný prírodný okruh zo starej školy. Má rýchle zákruty a rovinky, ktoré nášmu auto sedia. Aj preto verím, že by sa nám tam malo dariť.“

Martin Trenkler;ren2399-1.jpg

Na Red Bull Ringu sa jazdia druhé preteky FIA CEZ – Eset V4 Cup Series, ktorá je zároveň druhým podnikom MSR na okruhoch. Nitriansky tím SLADECKA MOTORSPORT nastupuje so svojim Lamborghini Huracan v špecifikácii Super Trofeo EVO ako líder priebežného poradia v triede GTC, keď Samo Sládečka vyhral obidva šprinty na Hungaroringu a Filip Sladečka zasa dominoval vo vytrvalostných pretekoch.

Tibor Szabosi;c30i5960-15.jpg

„Ako sa zvykne vravieť, víťazná zostava sa nemení a aj my sme preto rozhodnutí pokračovať v rozdelení síl na rakúske preteky tak, ako sme jazdili v Maďarsku. Samo by teda mal štartovať znova v šprintoch aj ja vo vytrvalostných pretekoch,“ vysvetľuje starší z bratov, Filip. „Na aute sme tentoraz nemali veľa práce a prebehla iba štandardná príprava so všetkým, čo k tomu patrí. Viac práce okolo auta nás však čaká po Red Bull Ringu, kedy podľa manuálu už prichádzajú na rad povinné výmeny a kontroly.“ Tím odchádza do Rakúska vo štvrtok. V piatok na nich čakajú voľné tréningy a preteky sa následne jazdia v sobotu a v nedeľu. Tie najdlhšie, vytrvalostné sú na programe v sobotu podvečer, a šprinty sa jazdia okolo poludnia, po obidva dni. A práve v nich bude o ďalšie body bojovať Samo Sládečka.

Tibor Szabosi;c30i5466-15.jpg

„Aj ja som tu už dvakrát štartoval a trať sa mi celkom páči. Oproti gétečkám by sme mohli mať výhodu vďaka priaznivejšiemu charakteru okruhu. Dôležité však bude, aby sa nám vyhli defekty a prípadné problémy. Ak sa to podarí, tak by sme azda mohli znova pomýšľať na predné pozície,“ uvažuje nahlas Samuel Sládečka.

Tibor Szabosi;c30i0933-14.jpg

Do Rakúska zvykne chodiť veľa fanúšikov a verme teda, že príležitosť využijú aj slovenskí fanúšikovia a prídu povzbudiť slovenských pretekárov. Preto pre nich zopakujme, že v sobotu štartuje Samuel o 14.00 hod. a v nedeľu už o 11:05 hod. Filip sa postaví na štart v sobotu o 17:40 podvečer. Okrem týchto pretekov je však na Red Bull Ringu pripravený tiež bohatý program ďalších silno obsadených pretekov. Mimochodom, usporiadatelia vraj „vybavili“ aj lepšie počasie.

Pozrite si program závodného víkendu na Red Bull Ringu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri