Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Skvelý úspech mladých slovenských jazdcov v Brne

Friday, 30. 09. 2011 - 14:52, Daniel Mandzi   

Skvelý úspech mladých slovenských jazdcov v Brne

Posledný septembrový víkend sa konali v Brne preteky automobilov na okruhu v rámci Majstrovstiev Slovenska , Poľska, Česka a Zóny Strednej Európy.

 

Petr Frýba;fryb1798-1.jpg

Záverečné preteky v rámci MS skončili úspešne pre Maťa Homolu, ktorý vyhral triedu E1 do 2000 cm3 , pre Mira Konôpku, v triede +3500 cm3, ktorého konkurent Zdeno Mikuláško vzdal boj, lebo proti vozidlu nad 6 litrov nemá šancu. Druhým mladým, po Maťovi Homolovi, ktorý bojoval o majstra, je Maťo Konôpka. Tomu sa podarilo vybojovať druhé miesto za Čechom Friedom, v triede do 3500 cm3 ale úspech dosiahol v triede Junior, kde zvíťazil.

Petr Frýba;fryb2280.jpg

V Majstrovstve Poľska, dosiahli úspechy naši prihlásení pretekári otec a syn Konôpkovci. V Českom majstráku nie sú doplnené výsledky ale už teraz vieme, že vymyslená Česká trofej nezaujala svojimi váhovými limitmi, čo možno vidieť účasťou v jednotlivých triedach/ od 2 do 8 pretekárov/

Myslím si, že už viacerí prichádzajú na to, že je to len vôľa pár jedincov s dobrými presvedčovacími metódami a túžbou všetko vyhrať, čo sa dá, aj cez mŕtvoly.

Petr Frýba;fryb8386.jpg

Zóna strednej Európy bola zaujímavá hlavne pre tých, ktorých váhové limity vyradili z boja o slovenské body. Keďže preteky kopírovali naše slovenské majstrovstvá, bodovali úspešne už známi majstri SR, Homola, v triede do 2000 cm3 a Konôpka v triede +3500 cm3. Za prvým Konôpkom skončil Tomáš Liedl, ktorý aj napriek víťazstvám nad nim obsadil druhé miesto a práve v Brne skončil na druhom a treťom mieste, hneď za špičkovými Audi 4 DTM.

Petr Frýba;fryb2428.jpg

Pri pohľade na brnenský pretek zaujali dve mladé tváre, Maťo Homola a Tomáš Liedl, ktorý mali problémy v kvalifikačných tréningoch. Maťo štartoval z posledného radu a skončil prvý deň na druhom mieste a z toho istého miesta na štarte skončil v nedeľu na prvom mieste. Tomášova pozícia na štarte bolo jedenáste miesto v sobotu, kedy mal najlepší štart v jeho jazdení s Audi TTR, a hneď po štarte predbehol šesť vozidiel. Skončil na druhom mieste a v nedeľu sa jeho pozícia na štarte posunula o jedno miesto, čiže na desiate. Po peknom zápase so Saleenom skončil na treťom mieste. Keby sa brali do úvahy jeho výsledky v rámci MS, tak by iste obhájil majstrovský titul v junioroch z roku 2010. To, že sa z jedného roku na druhý, zmenili predpisy a tým vyradili z hry o majstra Slovenska viacerých pretekárov, môže byť pre SAMŠ ukončené aj súdnou dohrou, z dôvodu znemožnenia realizácie reklamných povinností a nedodržaných zmlúv.

AST Presskam

Petr Frýba;fryb7589-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri