Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Skrátený prepis z tlačovej konferencie Dobšinský kopec 2015 o priebehu prvého dňa.

Sunday, 19. 07. 2015 - 21:14, Public relations   

Skrátený prepis z tlačovej konferencie Dobšinský kopec 2015 o priebehu prvého dňa.

Prítomní : Marcel Kollárik, riaditeľ pretekov, Ján Slovák, primátor mesta Dobšiná, a piloti Miloš Beneš, David Hauser, Marek Rybníček, Petr Tykal.

Marcel Kollárik

Deň prebiehal podľa časového harmonogramu, keď prvá tréningová jazda začala presne o deviatej. Tú poznačila havária na stanovišti číslo päť, kde srbský pretekár Nikola Miljikovic havaroval a ostal zavesený na zvodidle. Okamžite na miesto vyrazilo záchranné aj sanitne vozidlo. Pilot vyviazol bez zranení a vozidlo bolo z trate zakrátko odstránené. Tréning sa vmestil do časového harmonogramu a bol ukončený o 11.20 hod.

Tibor Szabosi;h7p1235-7.jpg

Druhá tréningová jazda začala podľa harmonogramu o 13.30 hod. Počas štartu posádok SKP došlo k znečisteniu trate, ktoré sme chvíľu odstraňovali. Tentoraz nám táto udalosť prišla vhod, pretože sa začínali množiť správy, že na niektorých úsekoch trate už prší. Jazdci SKP dostali informáciu o stave trate a dokončili svoje jazdy. V čase, keď už na štarte boli pripravené vozidlá hlavných pretekov došlo k prietrži mračien a druhú tréningovú jazdu sme museli nakoniec zrušiť, pretože intenzita dažďa rástla a dokonca blesky ohrozovali stanovištia traťových komisárov. Jeden blesk dokonca vyradil časomieru na cieľovej čiare. Napriek tomu sme ešte urobili jednu obhliadku trate, či je možné pokračovať v tréningu, no vzhľadom na stav trate som rozhodol tréningovú jazdu zrušiť.

Tibor Szabosi;h7p1058-8.jpg

Ján Slovák

Riaditeľ pretekov už celé detailne zhrnul. Prietrž naozaj napáchala škody, kvôli ktorým sa druhá jazda musela zrušiť. Momentálne prebiehajú práce na odstraňovaní škôd na trati aj v depe a budeme v tom pokračovať aj ráno pred štartom, preto veríme všetci, že zajtra nič neohrozí a odštartujeme podľa časového harmonogramu.

Marek Rybníček

Zrušený tréning chýbať bude, ale pretože trať poznám a idem s rovnakým autom, ako vlani, tak pre mňa to nebude zasa tak veľký hendikep. Kopec je, ako každý rok, pripravený perfektne. Usporiadatelia odvádzajú skvelú prácu a som rád, že to môžem povedať aj za našu spoločnosť Liqui Moly, ktorá tieto preteky podporuje. Čo sa stalo dnes, je vyššia moc. To nikto neovplyvní. Podmienky máme všetci rovnaké.

Tibor Szabosi;h7p1301-7.jpg

Petr Tykal

Ja som na tom podobne. Ani mne ten tréning veľmi chýbať nebude, lebo jazdím s rovnakou technikou a trať poznám. Jazdím veľa aj v zahraničí a poznám veľa kopcov, no musím povedať, že tu je to vždy pripravené na jednotku. Nepoznám kopec, ktorý by tomuto kopci mohol konkurovať.

Miloš Beneš

Perfektne pripravené podujatie. Výborný rovný asfalt a dobre zabezpečená trať. Môžem sa len pridať ku slovám kolegov. Samozrejme, že ten druhý tréning nám chýba, zvlášť ak som od Limanowej nesedel v aute. Napriek tomu trať dobre poznám a podmienky máme všetci rovnaké. Najviac na to doplatí Dávid, ktorý túto trať nepozná.

Tibor Szabosi;h7p1558-4.jpg

David Hauser

Trať je pekná, dobrý asfalt, dobrá priľnavosť, nešmýka sa a z prvého tréningu mám len dobrý pocit. Druhý tréning mi bude chýbať, ale s počasím sa nedá nič robiť. Musíme to brať ako fakt.

Tlačové stredisko DK 2015



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri