Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Skončí Alonso s formulou jeden?

Wednesday, 13. 06. 2018 - 09:54, Ľuboš Kašický   

Skončí Alonso s formulou jeden?

Alonso nechce pomilovať autošport iba cez sterilne sklo trenažérov a playstation, ako preplácaná marketingová figúrka. Alonso chce žiť život plnokrvného pretekára, ako tomu bolo kedysi.


Populárny Fernando Alonso bol svojho času najmladším víťazom aj neskôr aj najmladším šampiónom F1. Schumacherovi zobral poslednú šancu na ôsmy titul a stále je považovaný za jedného z najlepších pretekárov na svete. Aj preto azda túži pridať k úspechom vo formule jeden víťazstvo na päťstomíľovke v Indianapolis a dokonať triple crown víťazstvom v 24-hodinovke v Le Mans. Dosiaľ sa to podarilo iba jedinému pretekárovi, Grahamovi Hillovi. Už počas nadchádzajúceho víkendu bude útočiť na víťazstvo v Le Mans a v montrealskom paddocku sa začalo šuškať, že toto je pre Španiela posledná sezóna v F1.

300gp-alonso.jpg

V Kanade Alonso oslavoval 300 grand prix, hoci presné štatistiky uvádzajú, že odjazdil iba 297 veľkých cien a do troch nakoniec neodštartoval. Nám to môže byť jedno. Každopádne však Španiel jazdí už osemnásť rokov vo formule jeden a viacej štartov majú iba Barrichello (322), Button a MiSchumacher (306). Ak by vydržal ešte ďalšiu sezónu, tak sa stane najdlhšie slúžiacim pilotom veľkých cien. Naozaj však ostane?

Martin Trenkler;ren3422.jpg

Alonso sa ešte nevyjadril oficiálne k sezóne 2019 a tak média majú priestor na špekulácie. Španielov manažér Luis Garcia Abad bol spolu so šéfom McLarenu, Zakom Brownom, na pretekoch IndyCar v Detroite a hneď to všetci dávali do súvislosti. Podľa „zaručených správ" má Alonso v budúcej sezóne štartovať v IndyCar, kde by mal McLaren nasadiť vlastný tím.

Martin Trenkler;17it-alonso-03.jpg

„Je to obyčajná špekulácia," smeje sa Zak Brown a dodáva. „Fernando sa ešte nerozhodol o svojej budúcnosti, no som presvedčený, že bude pokračovať v McLarene." To potvrdzuje aj fakt, že žiadny iný špičkový tím nemá o Alonsa záujem. „Fernando sa teraz zabáva pretekaním tak, ako nikdy predtým," pokračuje Brown. „Na formule jeden mu vadí iba to, že sa stala viacej tímovým športom, ako športom jednotlivcov."

Martin Trenkler;11o2147.jpg

Alonso je telom aj dušou pretekár a po nudných rokoch, keď ako pilot F1 nesmel štartovať nikde inde, je konečne vo svojom živle. Pripomína tak doby, keď piloti F1 jazdili viacero sérií ročne a žili plnokrvný život pretekára a nie sterilitu súčasných preplácaných marketingových figúr milujúcich autošport cez sklo trenažérov a playstation.

Martin Trenkler;mg-0487-6.jpg

„Ľudia si asi myslia, že potrebujem nové výzvy, keď sa mi v F1 nedarí. Nie je to tak. Po Le Mans som pokukoval už v roku 2013, keď sa nám darilo vo Ferrari," snaží sa vysvetliť Fernando Alonso. „Aj ostatní piloti by si radi zajazdili inde, no problémom sú ich šéfovia tímov, ktorí im to zakazujú. Ja mám šťastie, že mám správneho šéfa. Zak je vo svojom vnútri pretekárom a rozumie mi. Páči sa mi jeho vízia urobiť z McLarenu tím, ktorý sa nebude sústreďovať iba na formulu jeden."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri