Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Školenia jazdcov disciplíny rally

Saturday, 26. 02. 2022 - 14:39, Radovan Szabosi   

Školenia jazdcov disciplíny rally

V sezóne 2022 sa tak, ako je zaužívané z minulosti, uskutočnia rozšírené školenia nových žiadateľov o licenciu jazdca rally a aj školenie pre jazdcov, ktorí už v minulosti licenciu jazdca mali. Pri plánovaní školení sme zohľadňovali hlavne protipandemické opatrenia, preto školenia prebehnú aj tento rok trochu netradične.

 

Rozšírené školenie

Rozšírené školenie jazdcov sa uskutoční v sobotu 5.3.2022 cez internet cez aplikáciu ZOOM. Školenie začne o 8:30 hod. a jeho ukončenie bude pravdepodobne okolo 16:00 hod.

Tohto školenia sa majú zúčastniť jazdci a spolujazdci, ktorí žiadajú v roku 2022 o licenciu jazdca SAMŠ a v minulosti túto licenciu ešte nemali alebo licenciu v minulých rokoch už mali, ale ešte neabsolvovali predsezónne rozšírené školenie.

Školenie bude zamerané na medzinárodné predpisy, národné predpisy, športové predpisy rally a poslednou časťou budú praktické rady a predávanie skúseností, ako sa pripraviť a bezproblémovo absolvovať rally.

Na záver školenia bude potrebné úspešne absolvovať test z predpisov, preto si odporúčame pred školením niektoré predpisy aj pozrieť. Všetky sú zverejnené na stránke SAMŠ:

(http://sams-asn.sk/pdf/dok003486.pdf)

Tibor Szabosi;asf-7671-2.jpg

Tak ako bolo písané už v minulej správe Rally komisie SAMŠ, na rozšírené školenie je potrebné sa dopredu prihlásiť. Prihlásenie je potrebné uskutočniť do 03.03.2022 na mail rk@rallye.sk.

Takto prihlásení uchádzači dostanú deň pred školením link na toto školenie.

Tibor Szabosi;asf-7756-2.jpg

Školenie ostatných jazdcov

Školenie ostatných jazdcov prebehne v piatok 18.03.2022 od 15:30 hod. na Slovakia Ringu v rámci prvého kola MSR v rally. Na toto školenie nie je nutné sa prihlásiť a absolvovať ho môžu aj jazdci, ktorí na prvom podujatí štartovať nebudú.

Na školení sa preberú podstatné zmeny v predpisoch oproti roku 2021. Podmienkou je prezentovať sa medzi 15:15 – 15:30 hod. v mieste školenia a mať požiadané o licenciu jazdca SAMŠ spolu so všetkými náležitosťami, resp. mať ju už vybavenú.

Absolventi školení budú zapísaní do nominačného zoznamu rally 2022 a budú sa tak môcť zúčastňovať podujatí rally na Slovensku.

Tibor Szabosi;asf-7728-4.jpg

Zhromaždenie disciplíny rally

Hneď po skončení školenia jazdcov na Slovakiaringu prebehne Zhromaždenie disciplíny rally.

Tibor Szabosi;asf-7732-1.jpg

Licencie jazdcov

Keďže vzhľadom na situáciu prebehne školenie až na prvom podujatí, všetci jazdci si musia ešte pred školením vybaviť licencie cez sekretariát SAMŠ a na podujatie si ich osobne doniesť.

Tibor Szabosi;asf-7666-2.jpg

Kalendár

Ako už všetci vieme, v kalendári SRP došlo k zmene, keď prvé plánované podujatie bolo zrušené. Rally komisia sa bude touto situáciou zaoberať a prípadnú ďalšiu zmenu kalendára SRP oznámi najneskôr na Slovakia Ringu pred prvým podujatím.

Zároveň dochádza k zmene termínu Hunter rally, ktorá sa uskutoční o týždeň skôr, teda v dňoch 1.-2.júla 2022.

Rally komisia SAMŠ

Tibor Szabosi;asf-7743-3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri