Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Škoda bodovala na Rallye Monte Carlo

Tuesday, 26. 01. 2010 - 15:24, T. Szabosi   

Škoda bodovala na Rallye Monte Carlo

Automobily Škoda bodovali na Rally Monte Carlo. V súťaži zaradenej do seriálu Intercontinental Rally Challenge (IRC) obsadili posádky mladoboleslavského továrenského tímu až tri miesta v elitnej päťke. Juho Hänninen z Fínska získal druhé miesto, tretí dorazil Nicolas Vouilloz a piaty Jan Kopecký.

Tibor Szabosi;Posledné sústredenie.

Najúspešnejším z trojice továrenských jazdcov sa v 78.ročníku slávnej rally stal Hänninen, ktorý od prvého dňa bojoval o medailové pozície. Nakoniec zaostal za víťazom len o takmer dve minúty. Druhý stály člen mladoboleslavského tímu, Jan Kopecký, prišiel o šancu bojovať o prvé miesta hneď na úvod rally. Počas prvej a druhej rýchlostnej skúšky stratil po defekte viac ako päť minút. Francúzsky jazdec Vouilloz, ktorý doplnil továrenský tím na tejto rally, preukázal výbornú znalosť prostredia a celkovo sa tak umiestnil na skvelom treťom mieste.

Tibor Szabosi;Slávnostný štart na Champs du Mars vo Valence.

Rally Monte Carlo, ktorá patrí k najnáročnejším v celej sérii, potvrdila aj tento rok svoj prívlastok „legendárna". Nielenže bola najdlhšia v celej svojej histórii, ale pre meniace sa podmienky na trati a tým pádom aj často zložitej voľbe pneumatík sa zaradila medzi najťažšie. Jazdci museli zvládnuť v priebehu štyroch dní 405 km rýchlostných skúšok a viac ako 1200 km prejazdov.

Tibor Szabosi;Jan Kopecký na RS2.

„Je to pre značku Škoda historický úspech. Po prvýkrát sme v najslávnejšej súťaži obsadili hneď dve miesta na stupňoch víťazov. Zároveň je to pre nás výzva do budúcnosti bojovať o najvyššie umiestnenie. Mám veľkú radosť aj z úspechov súkromných vozidiel Fabia Super 2000, ktoré potvrdili, že sú dobré, výkonné a spoľahlivé," uviedol šéf tímu Škoda Motorsport Michal Hrabánek.

Tibor Szabosi;Asfaltový špecialista Nicolas Vouilloz doplnil továrenský team.

„Som veľmi spokojný. Snažil som sa jazdiť takticky, príliš neriskovať. Prial som si mať na trati viac snehu, ale aj tak bola súťaž veľmi dlhá a náročná," uviedol Hänninen.
Francúzsky jazdec Vouilloz ku svojmu angažmánu poznamenal: „Šiel som na istotu, aby som nesklamal dôveru, ktorú do mňa vložil tím Škoda Motorsport. Som rád, že som dostal príležitosť jazdiť s automobilom Škoda Fabia S2000 Rally Monte Carlo a s výsledkom som veľmi spokojný."

Tibor Szabosi;Po minuloročnej smole obsadil Juho Hänninen celkovú druhú priečku.

"Po problémoch, ktoré sme mali s defektmi počas prvej a druhej etapy a celkovej náročnosti rally sme s výsledkom spokojní," povedal Kopecký, ktorý sa po úvodných problémoch dokázal niekoľkokrát presadiť medzi najlepšou trojicou v jednotlivých rýchlostných skúškach.

Tibor Szabosi;Defekty spôsobili že Jan Kopecký na tohtoročné Monte Carlo nebude spomínať najlepšie.

"V rámci programu pre tohtoročnú sezónu budú obidve posádky tímu Škoda Motorsport Kopecký a Hänninen štartovať v druhom aj treťom podujatí seriálu v Južnej Amerike," potvrdil Michal Hrabánek.

Tlačová správa Škoda auto



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri