Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

ŠK OK Šport Banská Bystrica v Ožďanoch v plnom počte

Wednesday, 21. 06. 2023 - 14:33, Miroslav Majláth   

ŠK OK Šport Banská Bystrica v Ožďanoch v plnom počte

Banskobystričania Tibor Hauser, Zdenka Kováčová a Matej Kováč sa v rámci XI. Oždianskych serpentín 2023 predstavili v plnej zbroji a v troch samostatných šampionátoch.

 

Tibor Szabosi;asf77152-1.jpg

Ak by sme sa na to pozreli chronologicky, tak prvý sa na kopcových tratiach zjavil Tibor Hauser s prekrásnou Škodou 130 RS. Jeho cieľom na základe zvolenej techniky boli Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu historických vozidiel. Po Tiborovi sa na kopcových tratiach objavila Zdenka Kováčová a so Škodou Fabia s objemom motora jedna celá štyri desatiny litra sa zaradila medzi jazdcov v rámci Slovenského kopcového pohára. Po nej sa v minuloročnej sezóne zaradil do tohto seriálu aj Zdenkin brat Matej s vozidlom Seat Leon. Ten sa v aktuálnej sezóne posunul do seriálu Dynamax Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu. ŠK OK Šport Banská Bystrica tak v tomto roku „okupuje“ tri samostatné seriály.

Tibor Szabosi;asr65628-3.jpg

Nechajme však históriu históriou a poďme sa pozrieť na to, ako sa členom ŠK OK Šport-u darilo v rámci XI. Oždianskych serpentín 2023. Ako prvá sa zdolávať oždiansku trať vybrala Zdenka Kováčová so Škodou Fabia bojujúca v rámci Slovenského kopcového pohára. Výsledkom boli dve štvrté miesta v triede NP1, v sobotu pätnáste a v nedeľu trináste miesto absolútneho poradia.

Tibor Szabosi;asf75337-3.jpg

„V rámci kopcovej sezóny boli toto moje prvé preteky v sezóne. Predtým som ale odjazdila niekoľko slalomov, takže som trochu rozjazdená bola. Ožďany však mám rada a poriadne som si to užila. Čo sa týka dosahovaných časov, postupne som ich vylepšovala. Som spokojná,“ povedala Zdenka Kováčová v cieli.

Tibor Szabosi;asf76895-1.jpg

V rámci historických majstrovstiev o body bojoval Tibor Hauser  so Škodou 130 RS. A treba povedať, že aj keď mal v štartovom poli motor najmenšieho objemu, bojoval výborne. V cieli sobotňajších pretekov dojazdil na prvom mieste v triede HK1-1300, kategóriu HK1 rovnako vyhral a v absolútnom poradí dojazdil na krásnom treťom mieste. Víťazstvo v triede získal aj v nedeľu, v kategórii to však vyšlo „iba“ na druhé miesto a v celkovom poradí bral rovnako ako v sobotu tretie miesto.

Tibor Szabosi;asf76328-2.jpg

„Všetko išlo ako malo, auto poslúchalo, mne sa rovnako darilo jazdiť dobré časy, takže z mojej strany absolútna spokojnosť. S tým mojim najmenším motorom v štartovom poli veľa vody nenamútim, ale to nevadí, užil som si krásny víkend a to je podstatné,“ doplnil Tibor Hauser.

Tibor Szabosi;asf77152-1.jpg

V prípade Mateja Kováča, čiže tretieho člena ŠK OK Šport Banská Bystrica sa v Ožďanoch jednalo o debut v rámci veľkých majstrovstiev. Na štart sa postavil s vozidlom Seat Leon zaradenom podľa performance factoru do triedy 4a a do skupiny 4. Výsledok ? Druhé miesto v triede a piate v skupine a to po oba dva pretekárske dni.

Tibor Szabosi;asf75778.jpg

„Cez zimu sme trochu upravovali auto a tak som sa rozhodol vyskúšať veľký majstrák. Zatiaľ všetko funguje ako má a ja sa snažím od jazdy k jazde vylepšovať moje časy. Oproti vlaňajšku sa mi podarilo zrýchliť, takže asi idem správnou cestou,“ uzavrel rozprávanie Matej Kováč.

Tibor Szabosi;asf77495.jpg

Trojicu jazdcov ŠK OK Šport Banská Bystrica budeme môcť opäť sledovať priamo v akcii už o dva týždne, počas úvodných júlových dní na podujatí Yokohama Trofeo Slovakia Nová Bystrica 2023.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri