Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

ŠK OK Šport Banská Bystrica po štyroch rokoch späť na Pezinskej Babe

Thursday, 25. 07. 2024 - 07:45, Miroslav Majláth   

ŠK OK Šport Banská Bystrica po štyroch rokoch späť na Pezinskej Babe

Slovenské preteky automobilov do vrchu odštartovali po štvorročnej pauze opäť na Pezinskej Babe a nechýbal pri tom ani ŠK OK Šport Banská Bystrica Team.

 

T. Szabosi;jm1a3236-3.jpg

Spomedzi trojice jazdcov reprezentujúcich ŠK OK Šport Banská Bystrica Team iba dvaja už na Pezinskej Babe v minulosti štartovali. Pre tretieho člena bola tunajšia trať úplnou novinkou. Tým tretím jazdcom bol Matej Kováč, ktorý spoločne so Seatom Leon zbiera body do medzinárodných a národných Majstrovstiev Slovenska. A zbieral ich poctivo aj v rámci podujatia Pezinská Baba 2024. V cieli mu totiž patrilo víťazstvo v triede 4a a piate miesto v skupine 4 a to po oba dva pretekárske dni.

T. Szabosi;jm1a3034-2.jpg

„Pre mňa úplne nový kopec, ale musím povedať, že neskutočne pekný. Trochu to v sobotu ráno aj kĺzalo, ale to patrí k pretekom. No a v nedeľu keď vyšlo slnko, to bolo už božie utrpenie, to auto išlo vlastne stále iba bokom dopredu. Na to, že moje auto je čistá séria, to teda bolo veľmi zaujímavé. Poďakovanie patrí organizátorom za naozaj pekné preteky,“  skonštatoval Matej Kováč v cieli.

T. Szabosi;jm1a1971-1.jpg

V slovenských historických majstrovstvách bojoval za ŠK OK Šport Banská Bystrica Tibor Hauser so Škodou 130 RS. Pre neho tento kopec nebol ničím novým, novinkou bol iba nový asfaltový koberec. A ešte početná konkurencia z viacerých krajín s ktoru sa Tibor mohol porovnávať. Výsledkom boli dve tretie miesta absolútneho slovenského historického absolútneho poradia a dve víťazstvá v kategórii HK1, ale aj druhé miesto v rámci seriálu FIA CEZ Historikov v kategórii 3.

T. Szabosi;asf77957-3.jpg

„Výborná konkurencia, čo ma teší, je sa s kým porovnávať. No a výborný nový asfalt a výborná organizácia k tomu, užíval som si to parádne. Len v poslednej ostrej jazde ma zastavili kvôli nejakému problému na trati a musel som opakovať. Trochu mi to rozhodilo koncentráciu, ale aj o tom sú preteky,“ zhodnotil Tibor Hauser.

T. Szabosi;jm1a1900-2.jpg

A posledný člen tímu, teda pardon členka, Zdenka Kováčová už na Pezinskej Babe so svojou Škodou Fabia rovnako v minulosti jazdila. V Slovenskom kopcovom pohári v triede NP1 dosiahla počas oboch pretekárskych dní na víťazstvo.

T. Szabosi;jm1a0773-3.jpg

„Pred štyrmi rokmi som tu už jazdila a teraz som sa sem veľmi tešila. Práve tu som totiž absolvovala moje prvé preteky, takže mám ku tejto trati trochu iný vzťah. Páči sa mi tu a jazdilo sa mi veľmi dobre,“ doplnila Zdenka Kováčová.

T. Szabosi;jm1a1864-1.jpg

S trojicou jazdcov ŠK OK Šport Banská Bystrica sa stretneme opäť počas prvého augustového víkendu na Jankovom vŕšku.

Miro Majláth   



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri