Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rallycross

Sezónu otvára OMV MaxxMotion Rallycross

Monday, 12. 03. 2018 - 12:50, Public relations   

Sezónu otvára OMV MaxxMotion Rallycross

Deviata sezóna na našom prvom pretekárskom okruhu sa začne poriadne zostra. Tvrdé a nekompromisné súboje stredoeurópskej relykrosovej špičky sú už stabilnou súčasťou kalendára SLOVAKIA RINGU.

 

 

Martin Trenkler;ren2247-1.jpg

Kvalitné preteky o Trofej Zóny strednej Európy pod hlavičkou FIA (Medzinárodnej automobilovej federácie) OMV MaxxMotion Rallycross 2018 sa u nás pôjdu počas posledného marcového víkendu 24. a 25. marca 2018. Špeciálnu pozornosť budú opäť vzbudzovať vozidlá kategórie SuperCars: ľahké a silné monštrá s pohonom všetkých štyroch kolies sú základom dnes veľmi obľúbenej motoristickej disciplíny, ktorá spája relyštýl jazdy s motokrosovým hromadným štartom na okruhu s kombinovaným povrchom.

Martin Paľov;ik8a7699.jpg

V roku 2017 ovládli kategóriu SuperCars Rakúšania: našich západných susedov potešil ziskom Stredoeurópskej trofeje Max Pucher, ktorý sa so svojou Fiestou objavuje aj v Majstrovstvách sveta WRX. Aj tento rok by ho mal vyzvať v boji o prvenstvo veterán Alois Höller na Forde Focus. No a my budeme držať palce Jurajovi Balážovi a jeho Mitsubishi Lancer.

Martin Trenkler;ren3360.jpg

V triede Super1600 sa o prvenstvo aj v poslednom podujatí vlaňajšej sezóny FIA CEZ Trophy v relykrose bili Česi Jozef Šusta a Jan Ratajský. Nič nenasvedčuje tomu, že by sa to nemalo zopakovať.

Martin Paľov;ik8a6634-1.jpg

Slováci žali úspechy v Super TC nad 2000 cm3. Trofej šampióna obhajuje Miroslav Pospíchal, ktorý u nás na jeseň skončil druhý, no to si už len kontroloval náskok v bodovom hodnotení pred Rakúšanom Schadenhoferom. Všetci veríme, že Pospíchal vykročí aj do novej sezóny správnym spôsobom, teda víťazstvom.

Martin Trenkler;ren1991-1.jpg

Okrem množstva kvalitných pretekárov so špičkovo pripravenou technikou po dlhej zime mieria na SLOVAKIA RING aj desiatky novinárov z celej strednej Európy. Akreditácia na toto európske podujatie je možná cez elektronický formulár na stránke slovakiaring.sk. Uzávierka je v pondelok 19. marca 2018.

Martin Trenkler;ren2808.jpg

Poznámka: Tento materiál nie je autorským materiálom www.autosportfoto.sk, redakcia do neho nezasahovala a nezodpovedá preto za prípadné faktické a gramatické chyby. Text neprešiel jazykovou korektúrou.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri