Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Sezóna 2011 z pohľadu Jula Končeka

Wednesday, 26. 10. 2011 - 08:03, Daniel Mandzi   

Sezóna 2011 z pohľadu Jula Končeka

Uplynulý víkend sa v Orechovej Potôni uskutočnilo slávnostné vyhlásenie najlepších okruhárov v sezóne 2011 v rámci novovzniknutého seriálu MMSR (Medzinárodné Majstrovstvá Slovenskej republiky) ako aj MSR (Majstrovstvá Slovenskej republiky).

Petr Frýba;fryb6954.jpg

Za slávnostným stolom medzi ocenenými sa ocitol aj jazdec nášho týmu Julo Konček, ktorý so svojím Vauxhallom Vectra STC jazdí v kategórii D4 - 2000.

Petr Frýba;fryb6993.jpg

Rožňavský jazdec Julo Konček veľmi kladne hodnotí tohtoročné spojenie s okolitými štátmi. „Bol to veľmi dobrý krok. Vďaka patrí Mirovi Konôpkovi, ktorý urobil všetko preto, aby tento seriál vôbec vznikol. Inak pretekanie asi fungovať nebude môcť. Všade je málo jazdcov a istá úroveň sa dá dosiahnuť len vtedy, keď budú pretekať spolu. Úroveň sa zvýšila aj tým, že majstrovstvá Slovenska sú medzinárodné. Na okruhu musí byť veľa áut, aby sa aj diváci mali na čo pozerať a jazdci s kým pretekať".

Petr Frýba;fryb9375.jpg

Jula vídať už od sezóny 2007 na svojom Vauxhalle Vectra STC výlučne na okruhoch a pravdu povediac zmenu disciplíny vôbec  neľutuje.

Petr Frýba;fryb6104.jpg

Celý seriál sa Julovi nepodarilo absolvovať. Úvod patril najobľúbenejšiemu Julovmu okruhu  maďarskému Hungaroringu. Potom vynechal podujatie v poľskej Poznani, absolvoval slovensko-maďarský Slovakiaring, ako aj Veľkú augustovú cenu na Slovakiaringu, vynechal Panóniaring a sezónu zakončil na Brnenskom automotodrome. Pred Brnom si v septembri Julo ešte raz odskočil na Hungaroring, kde sa zúčastnil preteku v rámci maďarských majstrovstiev.

Tibor Szabosi;co8c6397-5.jpg

Počas celej sezóny zbieral body na jednotlivých podujatiach a bodovali v jednotlivých seriáloch. Výsledné hodnotenie šprintovej sezóny z pohľadu výsledkov?

Tibor Szabosi;co8c6377-2.jpg

MMSR                                                                                   MSR

1.Matej Homola                                                                    1.Matej Homola

2.Andrej Barčák (CZ)                                                             2.Julius Konček

3.Július Konček                                                                    3.Marian Rajnoha

Petr Frýba;fryb6354.jpg

Celkové výsledky

Okrem toho body si pripisoval aj v hodnotení Zóny strednej Európy (ZSE), Majstrovstvách Maďarskej republiky (MMR), Majstrovstvch Poľskej republiky (MPR) a Medzinárodných Majstrovstvách Českej republiky (MMČR).

ZSE - Julo skončil na 12 mieste

MMR - Julo skončil na 5 mieste 

MPR - Julo skončil na 6 mieste 

MMČR - Julo skončil na 9 mieste 

Petr Frýba;ku5e1576.jpg

Julo Konček -  „Cítiť, že moje auto má už za sebou pätnásť rokov. Vývoj ide strašne rýchlo dopredu. Rozdiel v technike oproti súperom je teda podstatný, no nemôžem sa tým zaoberať, lebo stratím chuť. A to nechcem. Celý život pretekám a okruhy sú skutočné preteky. "

Petr Frýba;fryb4926.jpg

Pohľad do celkových výsledkov je samozrejme príjemný, ale zaspať na vavrínoch určite nemôžeme. Samozrejme chceli by sme sa poďakovať všetkým sponzorom hlavne firmám BLS comHOBBYCAR, bez ktorých by nebolo možné pretekať. Momentálne nás čaká  dlhé obdobie relatívneho pokoja, ale na pretekárskom vozidle je po sezóne stále veľa práce. Julova Vectra potrebuje tak isto svoju zimnú starostlivosť, aby ho v budúcej sezóne nesklamala. Sezóna 2012 bude náročná  ale tešíme sa na ňu!

Petr Frýba;fryb7230.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri