Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Sennova prilba pre Hamiltona!

Saturday, 10. 06. 2017 - 20:39, Ľuboš Kašický   

Sennova prilba pre Hamiltona!

65-tym pole position vyrovnal dnes Lewis Hamilton niekdajší rekord jeho veľkého vzoru Ayrtona Sennu a rodina brazílskej legendy ho za to odmenila.


Niekedy býva priebeh kvalifikácie na veľkú ceny F1 oveľa zaujímavejší, než samotné preteky. Dnes síce ešte nevieme, ako to bude prebiehať zajtra, no každopádne sme znova videli nádherný súboj o najlepšie miesto na štarte medzi Hamiltonom (mercedes) a Vettelom (ferrari).

fe12-1.jpg

Hneď v úvode Q3 sa do toho Angličan oprel už prvým ostrým kolom zajazdil nový rekord okruhu v čase 1:11,791s.! Súperi, ktorí zjavne rozložili sily inak, zaostávali približne o pol sekundu. Vedeli sme však, že pred nami je ešte finále, kde už pôjdu všetci na doraz.

me10-3.jpg

Na Lewisovo kolo sa však nečakane rozhodol reagovať Sebastian Vettel už v polovici Q3. Využil, že všetci ostatní sedeli v garáži a sám na trati ukázal, že je rovnako dobrý, ako Angličan. Nemec zaostal iba o štyri tisíciny sekundy! To bola rukavica do tváre Hamiltona, ktorý to všetko sledoval z garáže.

me09-2.jpg

Dve minúty pred záverom kvalifikácie Angličan vyštartoval do rozhodujúceho posledného kola. Už v prvom sektore vyjazdil novú purpuru (najrýchlejší čas v sektore) a v cieli dokázal svoj výborný čas ešte vylepšiť o 0,332 sekundy! Tomuto času sa už nikto nedokázal priblížiť a Hamilton si ním vybojoval svoju 65 pole position v kariére. Vyrovnal sa tým svojmu veľkému idolu, Ayrtonovi Sennovi. Odmenou mu bol dar od rodiny Ayrtona Sennu, jedna z originálnych prílb brazílskej legendy z čias, keď jazdil za tím Lotus.

res-q3.jpg

Rýchla trať v Montreale Mercedesom teda zjavne sedí lepšie, ako technická „kľukatica" v Monte Carle a pre divákov je to razom zaujímavejšie. Teraz ostáva už len dúfať, že zajtra priamu konfrontáciu na trati medzi Ferrari a Mercedesom nepokazí žiadna porucha ani havária a my si užijeme 48.GP Kanady, ktorá štartuje o 20.00 nášho času, v plnej paráde.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri