Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Autokros

Šebovci mali v Môlči plné ruky práce, napriek tomu brali tretie miesto

Tuesday, 11. 06. 2024 - 12:05, Miroslav Majláth   

Šebovci mali v Môlči plné ruky práce, napriek tomu brali tretie miesto

Autokros Môlča. Jedno z dvoch majstrovských autokrosových podujatí konajúcich sa na území Slovenska nemohol Ján Šebo so svojim tímom neabsolvovať.

 

M. Bobko;760a0793.jpg

Podujatie zaradené okrem domácich autokrosových majstrovstiev aj do seriálu FIA Cenral European Zone a TAX Cup v autokrose prilákalo na štart do Môlče takmer osemdesiatku štartujúcich nielen zo Slovenska, ale aj ďalších európskych krajín.

B. Štrauch;dsc-0802-7.jpg

„Po úvodných podujatia v českom Humpolci a maďarskom Nyiráde máme konečne možnosť jazdiť aj pred domácimi fanúšikmi, čo je super. Som rád, že trať v Môlči stále funguje a rád sem chodím. Musím ale povedať, že nejako sa mi spočiatku nedarilo a robil som veľa chýb a poobede sa zase veľa prášilo, čo mi tiež k pohodovej jazde nepridalo. Okrem toho sme mali poruchu na riadení a mechanici museli meniť kompletné riadenie. Ale stihli to, sú to šikovní chlapci, takže ideme ďalej,“ hlásil Ján Šebo po sobotných rozjazdách.

B. Štrauch;dsc-0207-15.jpg

Meteorológovia vydali výstrahy pred prudkými búrkami v podstate na celý víkend. Môlču taká búrka zastihla v nedeľu nad ránom, takže bolo jasné, že autokros sa bude konať na blate. V dopoludňajšej rozjazde to veľmi ovplyvnilo aj jazdu Jána Šeba. Ten síce štartoval s ostrekovačom a pustenými stieračmi, no už po pár metroch absolútne nič nevidel. A v takomto prípade je problém bojovať o víťazstvo. V popoludňajšej rozjazde Janko dojazdil na druhom mieste a čakalo ho finále. Ešte predtým však mechanici zistili, že z Mitsubishi Lancer, konkrétne s prevodovky uniká olej. Pri podrobnej kontrole zistili rozbitý obal a tak namiesto obednej pauzy prišla jej rýchla výmena. Našťastie všetko stihli včas a Ján Šebo sa mohol postaviť na štart finálovej jazdy. Vďaka tomu, že auto opäť fungovalo ako malo Ján Šebo vybojoval v kvalitnej konkurencii tretie miesto.

M. Bobko;760a0938.jpg

„Bol to bláznivý víkend. V sobotu riadenie, v nedeľu prevodovka, mechanici sa nezastavili a nadreli sa ako kone. Som rád, že na finále všetko fungovalo a mne sa podarilo vybojovať aspoň tretie miesto. Mohlo to byť aj lepšie, ale je to ako je. Ďakujem mojim chlapcom za perfektnú robotu a našim rodinám za podporu. Som spokojný,“ doplnil Ján Šebo v nedeľu po pretekoch.

M. Bobko;760a0832.jpg

S Jánom Šebom sa opäť stretneme na podujatí v českej Novej Pake, kde sa budú konať Majstrovstvá Európy v a TAX Cup v autokrose. Ako sa tam bude ŠEBO Motorsportu dariť, o tom vás budeme zase informovať.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri