Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Sebastian Vettel v Red Bulle do konca sezóny 2014, Mark Webber zatiaľ len do 2011

Friday, 18. 03. 2011 - 12:45, Eva Rihová   

Sebastian Vettel v Red Bulle do konca sezóny 2014, Mark Webber zatiaľ len do 2011

Začiatkom týždňa prišlo v rakúskej stajni Red Bull Racing k podstatnému kroku. Úradujúci majster sveta F1 Sebastian Vettel predĺžil s tímom svoju jazdeckú zmluvu o ďalšie 3 roky. Mladého Nemca tak u červených býkov uvidíme pretekať minimálne do konca roku 2014. Oficiálne predĺženie zmluvy, ktoré prišlo na svet v pondelok nie je tak podstatným pre samotného Vettela ako skôr pre verejnosť. Stajňa tak chcela dať jasne najavo stabilitu tímu a predovšetkým vyvrátiť dlhodobo prebiehajúce špekulácie o odchode Nemca do Ferrari. "Obe strany chceli pokračovať v spolupráci, takže to nebola pre nás veľká záležitosť" , poznamenal Helmut Marko, poradca pre Red Bull motorsport.

vett-horn-fiagala-2010.jpg

Podotknime však, že rodák z Heppenheimu sa už niekoľkokrát vyjadril, že jeho snom je pretekať za momentálne konkurenčný tím Ferrari : "Mať svoje meno napísané medzi majstrami sveta je špeciálne, ale mať ho na zozname pilotov Ferrari by bolo takisto špeciálne." Pokračuje "Áno, je mojim snom raz pretekať za Maranello. Som však ešte mladý, mám na to čas. Momentálne som šťastný v Red Bulle, bez tohto tímu by som do F1 nikdy neprišiel", napokon veľmi jasne skonštatoval Sebastian Vettel.

redbull-infiniti-2011-3-1.jpg

Popri predĺženia kontraktu s tímovým jazdcom číslo 1, sa tím dohodol aj s ďalšími 50timi „kľúčovými „ zamestnancami, ktorí majú byť dôležitými článkami pri neustálom napredovaní tímu. Medzi nimi samozrejme nechýba Adrian Newey, hviezdneho dizajnéra monopostov rakúskej stajne.

109743000pg010-f1-testing-i1.jpg

Ako ste si ale mohli všimnúť, tímového kolegu Sebastiana Vettela sme akosi opomenuli. A nie je to len tak bez príčiny. 34-ročný Austrálčan Mark Webber ostáva momentálne na nezmenenom bode, so zmluvou len do konca sezóny 2011. Znamená to, že s ním tím do budúceho roka už nepočíta ? Podľa najnovších vyjadrení šéfa stajne Christiana Hornera sú so službami tohto skúseného pilota nadmieru spokojní, avšak dôležitý fakt tu hrá vek. "Je už v inej fáze svojej kariéry, ako Sebastian. Má 34 rokov a už nie je v začiatkoch. Ak na to príde čas a bude motivovaný, odhodlaný a konkurencieschopný, tak bude logické hovoriť o predĺžení zmluvy. Zatiaľ je na to ale priskoro tak pre neho, ako aj pre nás. Príde k tomu v neskoršom priebehu roku." komentuje Horner.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri