Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

RUFA SPORT Team získal titul prvých vicemajstrov v rally

Wednesday, 23. 10. 2019 - 09:35, Public relations   

RUFA SPORT Team získal titul prvých vicemajstrov v rally

Majstrovstvá Slovenska v rally 2019 uzavrelo podujatie 45. Rally Košice. Grzegorz Grzyb a Jakub Wróbel, posádka slovenského RUFA SPORT Teamu vyhrala prvý súťažný deň, v druhom dojazdila na druhom mieste absolútneho poradia.

 

Tibor Szabosi;asf-7599-4.jpg

Neskutočne vyrovnaná sezóna Majstrovstiev Slovenska v rally 2019 počas ktorej mohli všetci diváci sledovať neskutočne krásne a mimoriadne tesné súboje, nesklamala ani v Košiciach. Práve posledné podujatie totiž malo rozhodnúť o tom, kto sa stane tohtoročným absolútnym slovenským šampiónom. Slovenský RUFA SPORT Team s posádkou Grzegorz Grzyb – Jakub Wróbel patrili k najhorúcejším favoritom. Napriek ich dvadsať bodovému náskoku, s ktorým do Košíc cestovali, nemali ale ešte nič isté. V rámci poslednej súťaže bolo totiž bodov na rozdávanie podstatne viac ako na iných súťažiach. Dôvodom bol fakt, že podľa aktuálnych predpisov SAMŠ bol posledný bodovaný deň ohodnocovaný jeden a pol násobkom bodov.

Tibor Szabosi;c30i5361-21.jpg

RUFA SPORT Team už pred súťažou avizoval zmenu vozidla, pričom do Košíc ako prvý slovenský rally tím priviezol najnovšiu špecifikáciu vozidla Škoda Fabia R5 EVO. Práve s týmto autom chceli Grzegorz s Jakubom poriadne zatiahnuť a vyhrať podujatie. Ako sa však ukázalo, ich konkurencia využila výhodu domáceho prostredia a od začiatku súťaže bola na každom meranom úseku o pár sekúnd rýchlejšia. Zvrat prišiel v poslednom teste prvého súťažného dňa, keď obe súperiace posádky defektovali, Grzyb s Wróbelom však boli nakoniec rýchlejší, čo im zabezpečilo víťazstvo.

Tibor Szabosi;c30i5377-18.jpg

„Sme radi, že to takto dopadlo. Snažili sme sa počas celého dňa jazdiť čo možno najrýchlejšie, ale naša konkurencia bola predsa len o chlp rýchlejšia. Na tom poslednom teste sme ale obaja dostali defekt a nám sa podarilo stiahnuť celú stratu a ešte aj pridať nejakých takmer sedem sekúnd k dobru. V tomto momente je to už jasné, že kto zajtra vyhrá, ten bude majster,“ povedal Grzegorz Grzyb v cieli prvého súťažného dňa.

Tibor Szabosi;asf-7482-3.jpg

V nedeľu pokračovala 45. Rally Košice 2019 ďalšími súbojmi, ale aj ďalším bodovaným dňom. Ten mal rozhodnúť o majstrovi. Aj teraz súperiace posádky bojovali o každú desatinu sekundy, žiaľ Grzegorz bol znovu o chlp pomalší. A to rozhodlo.

Tibor Szabosi;c30i6470-21.jpg

„Dojazdili sme síce druhí, ale súboje počas celej sezóny boli úchvatné. Vždy sa bojovalo až do samého cieľa a to je to, čo tento šport robí takým príťažlivým pre divákov. Nepodarilo sa nám vyhrať, ale snažili sme sa až do samého konca. Uvažovali sme aj s Jakubom či bola dobrá voľba meniť auto, alebo nie, ale všetko fungovalo perfektne, takže možno ani auto by nič na tomto stave nezmenilo. Ďakujem celému tímu, rodine, priateľom a fanúšikom za podporu. Dúfam, že ešte v budúcnosti budem mať možnosť bojovať opäť o titul a snáď to potom vyjde lepšie,“ doplnil v cieli celej súťaže Grzegorz Grzyb.

Tibor Szabosi;c30i7352-19.jpg

Samozrejme, každý manažér tímu by rád svojich zverencov videl rád na najvyššom stupienku pre víťazov a inak tomu nie je ani v RUFA SPORT Teame. Napriek tomu manažér tímu Ľubomír Kleman bol pokojný: „Mňa teší jedno. Sezóna bola naozaj fantastická, bojovali sme od začiatku až do konca doslova o desatinky sekúnd. Vyhýbali sa nám technické poruchy, aj havárie a myslím si, že práve tohtoročná sezóna bola jedna z najviac dramatických v posledných rokoch. Bola nesmierne vyrovnaná, plná neočakávaných zvratov a naša posádka opäť dokázala perfektnú prípravu. Samozrejme k tomu sme potrebovali aj dobrú techniku a tú sme mali k dispozícii. Na posledné kolo slovenského rally šampionátu sme dokonca priviezli najnovšiu Škodu Fabia R5 EVO a to ako prvý slovenský rally tím v histórii. Moja vďaka patrí samozrejme posádke, partnerom tímu, mechanikom pripravujúcim súťažné vozidlo, priateľom a známym a v neposlednom rade aj fanúšikom. Bola to pekná sezóna a ja som spokojný.“

Tibor Szabosi;c30i8288-22.jpg

Slovenský RUFA SPORT Team napriek koncu rally šampionátu so súťažením ešte nekončí. Teraz ho čaká niekoľko posezónnych podujatí, ktoré odštartuje podujatie Auto Show na Slovakia Ringu v dňoch 21.- 22.11.2019

Tibor Szabosi;c30i7531-23.jpg

Miro Majláth

Tibor Szabosi;asf-7674-6.jpg

Fotogaléria RUFA Sport z Rally Košice

rufa-loga-2019-hustopece.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri