Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

RUFA Šport suverénne ovládol XXI. Rally Prešov

Tuesday, 06. 05. 2014 - 08:00, Public relations   

RUFA Šport suverénne ovládol XXI. Rally Prešov

Posádka slovenského RUFA Šport Teamu nielenže vybojovala v rámci XXI. Rally Prešov absolútne víťazstvo, navyše k tomuto úspechu dosiahla aj hetrik, keď vyhrala Rally Prešov absolútne tretí krát v rade.

Tibor Szabosi;h7p0903.jpg

Začiatok mája každoročne v rámci slovenského rally šampionátu už tradične patrí podujatiu Rally Prešov a inak tomu nebolo ani v tomto roku v dňoch 2.-3.mája 2014. Na štarte tohto druhého kola slovenských majstrovstiev v rally samozrejme nemohol chýbať ani slovenský RUFA Šport a jeho posádka, Poliaci Grzegorz Grzyb a Robert Hundla. Úradujúci majstri Slovenska sa divákom v Prešove predstavili s rovnakou technikou ako tomu bolo v úvode sezóny, čiže so Škodou Fabia S2000.

Tibor Szabosi;h7p1947.jpg

Nie je tajomstvom, že jazdec Grzegorz Grzyb veľmi neobľubuje mestské rýchlostné skúšky. A práve takýmto testom odštartovala tohtoročná Rally Prešov. Tu posádke RUFA Šport Teamu patrilo síce tretie miesto absolútneho poradia, na ďalšej, v tomto prípade už klasickej rýchlostnej skúške celej konkurencii Grzegorz s Robertom dokázali, že v Prešove dva krát po sebe nevyhrali náhodou a radi by v tomto roku dovŕšili aj prešovský hetrik. V tomto teste totiž Grzyb s Hundlom vyhrali a v momente sa dostali na čelo priebežného poradia. Keď po tomto okamihu pridali víťazstvo v ďalších piatich rýchlostných skúškach bolo jasné, že ak nepríde jazdecká chyba, alebo porucha techniky víťazstvo im ani tohto roku v Prešove už nik nevezme, pričom v cieli celej súťaže im patril náskok takmer jeden a pol minúty. „V meste sme v porovnaní s vozidlami špecifikácie WRC prehrali, nakoľko vedeli naplno využiť svoju maximálnu rýchlosť, v lese sa však rýchlosť vyrovnala a my sme ťažili z výhody z lepšej ovládateľnosti vozidla špecifikácie S2000. Podarilo sa nám vyhrať po tretí krát v rade Rally Prešov, čo je super, navyše sme sa dostali do vedenia v rámci absolútneho poradia slovenského šampionátu. Radi by sme totiž obhájili titul absolútnych majstrov, tak dúfam, že aj toto víťazstvo nám v tom pomôže a posunie nás bližšie k cieľu. Čo sa týka samotnej súťaže, tá bola opäť nesmierne ťažká, čo podporilo aj premenlivé počasie. Na jednej časti sme išli na suchu, na druhej bola už na trati voda a tak bolo veľmi ťažké zvoliť vhodné obutie. Ale je to už za nami, vyhrali sme, čo je podstatné a môžeme sa pripravovať na ďalšiu súťaž," povedal po Rally Prešov spokojný Grzegorz Grzyb.

Tibor Szabosi;h7p3242.jpg

Spokojnosť s výkonom svojej posádky prejavil aj manažér RUFA Šport Teamu Ľubomír Kleman: „Vyšlo to, za čo Grzegorzovi s Robertom pekne ďakujem. Musím však priznať, že som bol počas celej Rally Prešov poriadne nervózny, zišla sa tu silná konkurencia zo Slovenska, Čiech a Maďarska, podmienky sa menili každou minútou, navyše všetci jazdili vo vysokom tempe a v takomto spojení sa môže stať všeličo, stačí jedna chyba, jeden defekt a je koniec. Naši to však zvládli, navyše si náš tím pripísal v rámci Rally Prešov hetrik, čo je perfektné. Moja vďaka patrí aj partnerom a JM Racing za perfektne pripravenú techniku, ale aj všetkým ktorí stoja pri nás." Ďalším podujatím slovenského šampionátu v rally bude Rally Lubeník, súťaž ktorá odštartuje koncom mesiaca jún.

RUFA Šport, Miro Majláth

rufa-loga-4.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri