Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Poľsko

RUFA Šport s Grzybom tretí na Rajd Karkonoski

Tuesday, 03. 06. 2014 - 09:41, Public relations   

RUFA Šport s Grzybom tretí na Rajd Karkonoski

Slovenský RUFA Šport Team sa počas uplynulého víkendu zúčastnil tretieho kola poľských rally majstrovstiev, ktoré sa konalo v okolí juhozápadného mesta Jelenia Góra. Výsledkom bolo tretie miesto absolútneho poradia zásluhou posádky Grzegorz Grzyb - Daniel Siatkowski.

Lukasz Krzeminski;9-16.jpg

Grzegorz s Danielom vyštartovali do tejto jednodňovej súťaže rovnako ako v úvodných dvoch kolách na Škode Fabia S2000 zo zlínskeho JM Racingu. Po veľmi dobrom výkone sa už od začiatku súťaže zaradili medzi najrýchlejšiu trojicu absolútneho poradia, pričom tempo neustále stupňovali. Výsledkom bolo víťazstvo v jednej z jedenástich rýchlostných skúšok, ktoré museli súťažiaci v rámci 29. Rajdu Karkonoski absolvovať, pričom ešte po predposlednom teste Grzybovi so Siatkowskim patrilo druhé miesto absolútneho poradia. V záverečnom teste však dojazdili s tesnou stratou za Kucharom s Dymurskim, ktorí ich odsunuli so stratou iba jeden a pol sekundy na tretie miesto. „Na tejto súťaži sme za posledných dvanásť rokov štartovali iba druhý krát, čiže trať bola pre nás veľkou neznámou a vlastne všetko tu bolo pre nás nové. Z toho dôvodu sme v prvom teste volili opatrnejšie tempo, zistili sme ale že máme rezervy a tak sme hneď od ďalšieho testu zrýchlili. Potom už všetko išlo ako malo a predposledný test sme dokonca absolútne vyhrali. Mysleli sme si, že máme dostatočný náskok, ale Kuchar túto rýchlostnú skúšku vyhral a sám sebe oproti predchádzajúcemu prejazdu naložil takmer tridsať sekúnd. My sme ju išli na istotu, čo nás vlastne stálo druhé miesto. Teraz ma to strašne mrzí, tie dve sekundy by som určite dal ešte dolu. Celá súťaž bola veľmi pekná, ale aj náročná. No čo už narobíme, stále nám patrí druhé miesto v priebežnom poradí poľských majstrovstiev, čo je dobre," povedal po súťaži Grzegorz Grzyb.

Tibor Szabosi;h7p0943.jpg

Napriek faktu, že na tejto súťaži, jednej z mála v histórii RUFA Šport Teamu nebol osobne prítomný manažér tímu Ľubomír Kleman, výsledky svojej posádky pozorne sledoval: „Bol som počas celej súťaže mysľou pri Grzegorzovi s Danielom a pozorne som sledoval ich výkon. Z dôvodu, že náš tím zároveň štartoval aj na Morave v rámci Rallysprintu Kopná som sa nemohol zúčastniť podujatia Rajd Karkonoski. Napriek „iba" tretiemu miestu som s výkonom posádky spokojný, konkurencia na tejto súťaži bola veľmi veľká a viem, že aj podmienky a samotná trať boli náročné. Ďakujem posádke za perfektnú reprezentáciu, JM Racingu za dobre pripravené auto a partnerom nášho tímu za príkladnú podporu."

Tibor Szabosi;h7p0552.jpg

Posádku RUFA Šport Teamu budeme mať možnosť sledovať priamo v akcii už koncom mesiaca jún aj na Slovensku, v rámci L Racing VI. Rally Lubeník, ktorú už trikrát v rade za sebou vyhrala práve posádka Grzyb - Hundla.

RUFA Šport Team, Miro Majláth

loga-rufa-2014.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri