Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rallycross

Rozporuplná sezóna Juraja Baláža

Friday, 28. 08. 2015 - 09:00, Michal Petreje   

Rozporuplná sezóna Juraja Baláža

Nie každá sezóna v živote pretekára môže byť dobrá a vydarená presne podľa predstáv...presne o tom sa v tomto roku presvedčil aj mladý a ambiciózny tím JPF motorsport s pretekárom Jurajom Balážom. 

Tibor Szabosi;0y2a6207.jpg

Minuloročný zónový vicemajster do sezóny síce vkročil podľa očakávaní dobre, avšak nasledujúce dianie zastavilo vývoj sezóny tak, ako by si ju Balážovci predstavovali. Viac ale úradujúci zónový vicemajster, Juraj Baláž: „ Do sezóny sme vkročili dobre, šieste miesto zo Slovakiaringu potešilo, avšak aj motivovalo do ďalších bojov v seriáli Zóny strednej Európy. Na druhých pretekoch v maďarskom Máriapócsi som sa umiestnil na 7.mieste, kde ma na ceste za lepším výsledkom zastavil systém ALS, ktorý počas celého pretekárskeho víkendu nefungoval tak, ako by mal. Na treťom preteku v talianskej Magiorre sme sa tak ako mnoho ďalších pretekárov zóny rozhodli neodštartovať, nakoľko sme v tíme vyhodnotili, že ide o časovo aj finančne mimoriadne náročný pretek. Po tejto, viacmenej nútenej pauze nasledoval pre nás, bohužiaľ, osudný exhibičný pretek X-race, ktorého sme sa zúčastnili aj v minulom roku. Bohužiaľ, pekné umiestnenie z minulého roku sa nám napriek výborným vyhliadkam po prvom heate , ktorý som vyhral, nepodarilo zopakovať.

Tibor Szabosi;0y2a6125-1.jpg

V druhom heate prišla rana, ktorá však zmarila našu snahu vyjazdiť si na X-race stupeň najvyšší a to totálna deštrukcia motora v podobe zlomenej ojnice. Tá počas hľadania najkratšej cesty von však nepoškodila len samotný motor, ale takisto aj prevodovku, či štartér. V tej chvíli sme vedeli, že minimálne na ďalší pretek v maďarskom Nyiráde sme z boja o body vyradení . Keď sme však uvideli doma tú spúšť, ktorú ojnica po sebe zanechala, zostali nám takmer len oči pre plač. V bloku motora diera, cez ktorú sme videli mriežku predného nárazníka veru nebol príjemný pohľad...Samozrejme vieme, že železo treba kuť za horúca a ihneď sme začali s riešením možných variant. Riešenie situácie sa skomplikovalo až natoľko, že sme stratili aj ďalšie dva zónové preteky v Českej republike, z čoho bolo jasné, že boj o akékoľvek slušné umiestnenie v sezóne je už nereálny. Nakoniec sme pristúpili k variante poskladať takmer identický motor, ako ten, o ktorý sme prišli na Slovakiaringu.

Martin Trenkler;mg-7292-3.jpg

Na prelome letných mesiacov sme však konečne začuli ten správny ostrý zvuk nanovo vyskladaného motora. V tomto momente sme si povedali, že nebudeme do konca sezóny len zaháľať, ale pojmeme ju ako prípravu na sezónu ďalšiu a to priamo ostrým nasadením v ostávajúcich pretekoch Zóny strednej Európy v Rakúsku. To znamená, že nás čakajú dva septembrové víkendy v Greinbachu a Fuglau, kde sa samozrejme budeme snažiť o pekný výsledok, avšak nie za cenu poškodenia techniky. Boj však určite nebude jednoduchý, pretože som mimo krátkeho testu už takmer tri mesiace nesedel v mojom Mitsubishi.

Tibor Szabosi;sf-7895.jpg

Po sezóne auto opäť zavrieme do dielne, kde sa ho budeme snažiť urobiť opäť o čosi rýchlejším a konkurencie schopnejším, a do ďalšej sezóny chceme vkročiť tou správnou nohou. Nakoľko si však myslím, že netreba prízvukovať, že tento šport by som nemohol robiť bez podpory našich partnerov, dúfam, že sa nám podarí nadviazať ďalšie spolupráce, ktoré nám otvoria nové možnosti tak ako po stránke zázemia, tak aj zrýchľovania techniky. Či už doterajšej, alebo inej, všetko nechávame otvorené...Držte nám palce, aj vaša podpora nás ženie vpred!“

bez-nazvu-1-73.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri