Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Rozhovor s Madsom Ostbergom

Tuesday, 10. 04. 2012 - 17:49, Katarína Ďurecová   

Rozhovor s Madsom Ostbergom

Mads Ostberg sa po vylúčení Mikka Hirvonena stal víťazom Rally de Portugal, ale ako poznamenal, takto si svoje premiérové víťazstvo nepredstavoval. Na to, ako k jeho víťazstvu došlo sa však história pýtať nebude a faktom je, že Ostberg je po Gianfrancovi Cunicovi, ktorý vyhral Rallye Sanremo takmer pred dvadsiatimi rokmi ešte v roku 1993, vôbec prvým privátnym jazdcom, ktorý dokázal vyhrať podujatie WRC (pokiaľ teda nepočítame Sébastiena Loeba, ktorý v roku 2006 jazdil za tím oficiálne súkromný tím Kronos, ktorý bol ale podporovaný Citroenom).

V súvislosti s jeho premiérovým víťazstvom Madsa Ostberga vyspovedali i oficiálne internetové stránky majstrovstiev sveta wrc.com a my vám teraz prinášame preklad celého rozhovoru.

Rally de Portugal;t1c1047.jpg

Aký je to pocit po prvý krát vyhrať podujatie WRC?
Mads Ostberg:
„Tak rozhodne to nie je spôsob, akým som chcel získať svoje prvé víťazstvo vo WRC a celkovo to vlastne nič nemení. Mal som za sebou dobrú rally, so svojim výkonom a i druhým miestom som bol po tak náročnom podujatí spokojný. Nabudúce chcem vyhrať tým klasickým spôsobom a postaviť sa na najvyšší pódiový stupienok."

Kde ste boli, keď ste počuli, že Mikko bol vylúčený?
Mads Ostberg:
„Na večere so svojim tímom, kde sme oslavovali druhé miesto. Potom začali všetky tie chýry a prišlo mi i zopár esemesiek. Tím vedel o tom, že stevardi niečo riešia, ale keď som o tom počul, cítil som sa skôr divne."

Hovorili ste s Mikkom? Čo ste si povedali?
Mads Ostberg:
„Hovoril som s ním ešte v nedeľu večer. Povedal, že on si len robil svoju prácu a takéto veci sa niekedy stávajú. Správal sa pekne, lebo mi pogratuloval, ale je to milý chlapík, takže som to od neho i čakal. Chcel som s ním hovoriť, pretože to bola zložitá situácia, s ktorou nikto z nás nič nespraví."

Rally de Portugal;cvj2344.jpg

A čo trofej za prvé miesto? Už ste ju mali v rukách?
Mads Ostberg:
„Mikko mi ju láskavo nechal, nech si ju vyzdvihnem už z jeho hotela. Ja ešte v Portugalsku na pár dní ostávam a on mi povedal, že ju dostanem na recepcii hotela, kde je uložená."

Aké boli reakcie doma v Nórsku?
Mads Ostberg:
„Domov sa nedostanem až do štvrtka (štvrtka minulého týždňa; rozhovor vznikol pred týždňom), ale viem, že tu bolo veľa záujmu zo strany médií a podobne."

Bol pre vás štart do tejto sezóny dobrý?
Mads Ostberg:
„Určite, najmä keď to beriete tak, že sú to štyri pódia z troch štartov, keď rátam i minuloročnú Rally GB. Najmä dúfam, že tieto výsledky mi pomôžu zohnať rozpočet na to, aby som mohol absolvovať celú tohtoročnú sezónu, to je to najdôležitejšie."

Rally de Portugal;qualif027.jpg

Vyzerá to, že to bude zložité?
Mads Ostberg:
„Snažím sa štartovať všade okrem Nového Zélandu, ale ešte nemám kompletný rozpočet. Chcel by som inak absolvovať všetko, ale na to potrebujem peniaze a potom ešte viac peňazí."

Koľko sebadôvery vám dodal tento výsledok?
Mads Ostberg:
„Viem, že dokážem podať dobrý výkon i v náročných podmienkach, z čoho sa teším. Moja sebadôvera bola dobrá už i predtým, ale teraz možno ešte o niečo vzrastie a ja budem schopný na to viac pritlačiť a viac riskovať. Samozrejme, že nechcem havarovať, ale rozhodne cítim, že som schopný vziať na seba trochu viac rizika a trochu viac na to zatlačiť."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri