Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Rosina nahrádza Engeho vo FIA GT1!

Tuesday, 03. 07. 2012 - 18:20, T. Szabosi   

Rosina nahrádza Engeho vo FIA GT1!

Náš najúspešnejší okruhový pretekár Štefan Rosina nastupuje od pretekov na portugalskom okruhu Portimao (6.-8. júla) do najvyššej série kapotovaných vozidiel - Majstrovstiev sveta FIA GT1. V tíme Reiter Engineering (Lamborghini Gallardo) tak nahrádza českého pretekára Tomáša Engeho, ktorý má v súčasnosti pozastavenú činnosť po pozitívnej dopingovej kontrole po pretekoch v Navarre. Štofi Rosina, známy najmä z prestížneho seriálu Porsche Supercup, tento rok súťaží v populárnom seriáli ADAC GT Masters. Preteky GT1 už absolvoval predvlani v Brne i na nedávnom podujatí na okruhu Slovakia Ring, keď gétéjednotky po prvý raz v histórii zavítali na Slovensko. Rosina sa tak stane prvým slovenským pretekárom, ktorý bude reprezentovať Slovensko v najvyššej lige seriálov organizovaných pod hlavičkou FIA, do ktorých patrí napríklad Formula 1 či Majstrovstvá sveta v rally (WRC).

gt1-slovakiaring-05.jpg

Štefan Rosina sa dobrej správe potešil: „Osobne som veľmi spokojný a prekvapený. Už na tlačovej konferencii na začiatku roka som na otázku o GT1 jednému z novinárov odpovedal, že ja sa do ničoho nehrniem a budem jazdiť v tomto šampionáte jedine vtedy, ak by mal o to záujem nejaký tím. Toto sa aj stalo a myslím, že mi k tomu dopomohol aj druhý najrýchlejší čas v sobotňajších pretekoch GT1 na Slovakia Ringu. Je to ako zázrak, pretože svoj angažmán v Porsche Supercupe som ukončil neplánovane už počas pretekárskeho víkendu v Barcelone, nakoľko som nebol spokojný s prípravou auta v tíme. Už odmietam hrať niekde druhé husle a tým pádom mám priestor venovať sa GT1. Všetko sa to zbehlo náhodne. Jediné negatívum na tom je, že nahrádzam Tomáša. Toho si totižto vážim zo všetkých pretekárov najviac a jeho rýchla a profesionálna jazda bola to, čo som sa vždy chcel naučiť. Verím, že čím skôr dostane okruhovú licenciu naspäť a otázka dopingu, ktorý - ako sám povedal - bol spôsobený liekmi, bude čím skôr vyriešená. Sám som zvedavý ako nám to pôjde, nakoľko počas hodinových pretekov sa budeme striedať s princom Albertom von Thurn und Taxis - je to však najvyššia liga GT pretekov na svete a tým pádom výsledky sa vždy robia o to ťažšie, keď človek bojuje s celým štartovým poľom, a nie v podtriede celkovej klasifikácie. Absolvovať preteky na okruhoch v Indii alebo Rusku bude určíte zážitkom, preto by som sa chcel poďakovať všetkým, ktorí mi v mojej kariére pomáhali. Pamätám si, ako som v štrnástich sadol prvýkrát do pretekárskej Fiesty a teraz, keď mám 24 rokov, je o mňa záujem v majstrovstvách FIA GT1. Ďakujem - bez vás by som to nedokázal."

182895-408154685901376-241480101-n.jpg

Šampionát FIA GT1 pokračuje na krásnom portugalskom okruhu Algarve už tento víkend. Do konca sezóny by mal celý cirkus GT1 ešte zamieriť do Číny (Peking a Ordos), Ruska (mestský okruh v Moskve) a Indie (okruh F1 Buddh).

stofi-mg-7516.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri