Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Robo Kolčák na Barumke s Fordom Fiesta Rally3

Thursday, 15. 08. 2024 - 13:35, Miroslav Majláth   

Robo Kolčák na Barumke  s Fordom Fiesta Rally3

Chooligan Racing Team smeruje na podujatie zaradené do seriálu FIA ERC Barum Czech Rally Zlín 2024. Teraz to však bude s novou technikou, Fordom Fiesta Rally3.

 

Chooligan Racing Team

Po napoly vydarenej Rally Rzeszow smeruje Chooligan Racing Team spoločne s Róbertom Kolčákom do Zlína na legendárnu Barum Rally, kde bude bojovať o body v rámci európskeho rally šampionátu v skupine RC3 s novým vozidlom Ford Fiesta Rally3.

Chooligan Racing Team

„Tento prestup do vozidla špecifikácie Rally3 bol plánovaný a dohodnutý aj s partnerom Chooligan Racing Teamu. Mal som už možnosť si toto auto vyskúšať aj sa previezť s Filipom Kohnom, ktorý už má práve s Fiestou Rally3 veľa skúseností a dal mi aj množstvo dobrých rád. To auto naozaj funguje, tak som zvedavý ako bude fungovať v mojich rukách,“ povedal úvodom Robo Kolčák.

Chooligan Racing Team

Okrem výmeny auta však musel Robo na poslednú chvíľu meniť aj spolujazdca. Podľa zoznamu prihlásených totiž s ním mal štartovať Emil Horniaček. Tomu však po podrobnej lekárskej prehliadke po havárii v Rzeszowe lekár neodporúčal štart. A tak sa na miesto spolujazdca po boku Roba Kolčáka vracia Zuzana Lieskovcová, ktorá má s Barum Rally už skúsenosti.

Chooligan Racing Team

„So Zuzanou sme už čo to pojazdili a dosiahli aj výborné výsledky, takže v tomto nevidím problém. Som rád za možnosť vyskúšať si nielen novú techniku, ale aj európsky šampionát. Za to patrí veľká vďaka Liqui Moly a mojej rodine. Viem, že táto súťaž bude mimoriadne náročná, ale ja mám rád veľké výzvy a poriadne silnú konkurenciu, ktorá ma ťahá smerom nahor. Pri pohľade na predpoveď počasia je už dnes jasné, že si asi užijeme poriadny nápor na fyzičku a v autách bude zase na nevydržanie. Všetci však máme rovnaké podmienky, takže ideme bojovať naplno,“ doplnil Robo Kolčák.

Chooligan Racing Team

Barum Czech Rally Zlín 2024 sa bude konať v dňoch 16. – 18.8.2024 v Zlíne a jeho okolí. Súťaž bude mať viac ako osemstoosemdesiattri kilometrov. V rámci tohto počtu je započítaných aj takmer dvestodva meraných kilometrov, ktoré budú rozdelené do pätnástich rýchlostných skúšok. Samotná súťaž štartuje už v piatok (16.8.2024) dopoludnia kvalifikačnou rýchlostnou skúškou. Po nej večer nasleduje slávnostný štart po ktorom čaká súťažiacich ihneď prvá, veľmi populárna mestská rýchlostná skúška. V rámci soboty a nedele (17. – 18.8.2024) nasleduje ďalších štrnásť mimoriadne náročných rýchlostných skúšok. Cieľ Barum Czech Rally Zlín 2024 je naplánovaný na nedeľu od 17:00 hodiny.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri