Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Poľsko

Robo Kolčák a Chooligan Racing Team premiérovo na Rajd Malopolski

Monday, 03. 06. 2024 - 16:48, Miroslav Majláth   

Robo Kolčák a Chooligan Racing Team premiérovo na Rajd Malopolski

Víťazi tatranskej rally, Róbert Kolčák a Emil Horniaček sa spoločne s Chooligan Racing Teamom predstavia premiérovo na poľskom Valvoline Rajd Malopolski 2024.

 

T. Szabosi;jm1a0738-1.jpg

Róbert Kolčák si tak premiérovo na vlastnej koži vyskúša ako chutí toto poľské podujatie. Pre Emila Horniačka však Rajd Malopolski nebude žiadnou novinkou, keďže ako všetci dobre vieme, v minulosti robil spolujazdca mnohým poľským rally jazdcom. A to nielen na Slovensku, ale aj v Poľsku.

M. Bobko;760a9293.jpg

Čo sa týka zoznamu prihlásených, ten je poriadne plný, pričom organizátor eviduje deväťdesiatšesť prihlásených súťažných posádok, ale aj jedenástku vozidiel špecifikácie R5/Rally2/RS. A práve so spomínanou najnovšou špecifikáciou Škody Fabia RS Rally2 sa predstaví aj slovenská posádka. Proti nim sa v rámci hodnotenia do seriálu FIA CEZ Rally postaví kompletná poľská rally špička.

M. Bobko;760a8720.jpg

„Som zvedavý na túto súťaž. Počul som o nej veľa chvály, no na vlastnej koži som ju ešte nezažil, takže to bude novinka. Emil v Poľsku v minulosti veľa jazdil, takže on je ten z nás, ktorý presne vie do čoho ide. V prvom rade nám ide o poznávanie nových súťaží a konkrétne na tejto súťaži sa mentálne nastavujem na zbieranie cenných kilometrov a hlavne zdokonaľovanie rozpisu a tomu aby som na 100% veril rozpisu. Preto chcem trate napísať jedenkrát a potom jedenkrát skontrolovať a dosť ! Jedine tak sa budem ďalej posúvať k špičke. Samozrejme rád by som z Poľska doviezol aj čo možno najväčší počet bodov v rámci seriálu FIA CEZ Rally. Čaká nás celkovo sedem sekcií a v nich trinásť náročných rýchlostných skúšok v krásnom prostredí poľských okresov Suski a Wadowice a ja som presvedčený, že všetko zvládneme bez problémov," povedal Róbert Kolčák pred odjazdom do poľských Wadowic.

M. Bobko;760a9301.jpg

Valvoline Rally Malopolska 2024 je podujatie, ktoré ku svojim tratiam každoročne pritiahne neskutočne veľa fanúšikov. Určite tomu tak bude aj teraz v dňoch 6. - 8. 6.2024. Organizátor pritom pre súťažiacich v rámci seriálov FIA CEY Rally a poľských rally majstrovstiev pripravil dvojetapovú súťaž, ktorej celková dĺžka trate bude takmer štyristo kilometrov. V tomto počte je už započítaných aj takmer stodvadsaťpäť meraných kilometrov, ktoré budú rozdelené do trinástich rýchlostných skúšok. Na štvrtok (6.6.2024) podvečer je pripravený slávnostný štart na Trhovom námestí vo Wadowiciach. Počas piatku a soboty (7. – 8.6.2024) je už v pláne všetkých účastníkov absolvovať ostrú súťaž, pričom v piatok ich čaká celkovo päť rýchlostných skúšok a v sobotu ďalších osem. Cieľ súťaže je naplánovaný na sobotu od 17 hodiny 49 minúty. Ako sa Robovi s Emilom darilo, to si povieme po súťaži.

Chooligan Racing Team

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri