Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia znovu úspešný na pretekoch ADAC.

Tuesday, 05. 07. 2016 - 16:31, Public relations   

Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia znovu úspešný na pretekoch ADAC.

Po minuloročnom obnovení peknej prírodnej trate v Bielsteine sa tam tento víkend po druhý krát presunul kolotoč pretekov seriálu ADAC MX Masters. Richard Šikyňa (#102) z tímu MX Slovakia, jazdiaci na motocykli KTM 250 SXF zopakoval 3. miesto v kvalifikácii z Aichvaldu a z prvej jazdy si pripísal cenných 16 bodov za výborné 5. miesto. Druhé jazdy boli zrušené a tak mu patrí 5. priečka aj v celkovom poradí. V priebežnom hodnotení seriálu tak postúpil z deviateho už na 6. miesto a pokračuje vo svojom úspešnom ťažení a reprezentácii Slovenska a slovenského motokrosu.

sikyna-adac-bielstein-2016-04.jpg

Prírodná trať v Bielstejne bola po viacdňových dažďoch spočiatku rozmočená, ale sľubovala dobrý terén hlavne na nedeľné preteky. Daždivé počasie a teploty do 20 stupňov bolo až prílišné schladenie po 40 stupňových teplotách na predošlých pretekoch MXGP v Mantove. Richard Šikyňa štartujúci v triede MX Youngster (MX2) zvládol aj túto zmenu a po výbornej kvalifikácii postúpil do hlavných pretekov zo svojej skupiny na 3. mieste. Štart v prvej jazde však nezvládol dobre a tak sa ocitol uprostred štartového poľa. Po prvom kole bol už dvanásty, ale po malej kolízii v druhom kole sa znovu o pár miest prepadol. Potom však nasadil svoje tempo a nekompromisne postupoval vpred, až nakoniec prešiel cieľom piaty. Druhé jazdy sa v Bielsteine nekonali.

Richard Šikyňa (#102)
„Mám za sebou ďalšie preteky ADAC v Bielsteine. Táto trať sa mi páči a patrí k tým obľúbenejším. V kvalifikácii som zajazdil pár rýchlych kôl a nakoniec z toho bolo 3. miesto v skupine. Tešil som sa na prvú jazdu, ale štart sa mi veľmi nepodaril. Bol som okolo 20 miesta a musel som to dobiehať. Mal som dobrú rýchlosť a posúval som sa dopredu. V polovici jazdy mi trochu stvrdli ruky, ale jazdilo sa mi aj tak fajn. Nakoniec som sa dotiahol na 5. Miesto, na ktorom som aj prešiel cieľom. S mojou jazdou som spokojný, aj keď musím zlepšiť svoje štarty a potom budem môcť stávať aj na pódiu. Ďakujem všetkým, ktorí majú podiel na mojich výsledkoch."

Peter Kolek, manažér tímu MX Slovakia
„Rišova forma a psychická odolnosť má rastúci charakter, čo bolo vidieť aj na pretekoch v Bielsteine. V kvalifikácii dlho viedol svoju skupinu, ale nakoniec sa záverečnými rýchlymi kolami dostali pred neho dvaja jazdci. Čo však musím skonštatovať, že sa mu stále nedaria štarty a tak prichádza o lepšie umiestnenia. Chce to veľa trpezlivosti, musíme to stále viac trénovať, ale „zlomiť sa to dá len na samotných pretekoch. Verím, že aj toto Rišo zvládne a bude môcť z dobrých štartov ťažiť a získavať tak aj lepšie konečné umiestnenia."

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri