Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Richard Gonda zabojuje o víťazstvo v FA1

Thursday, 16. 10. 2014 - 16:38, Public relations   

Richard Gonda zabojuje o víťazstvo v FA1

Automobilový pretekár Richard Gonda odštartuje už tento víkend v poslednom podujatí sezóny Formuly Acceleration 1 v holandskom Assene. V priebežnom poradí šampionátu monopostov (bývalý seriál A1 Grand Prix) mu patrí 3. miesto. V Holandsku bude chcieť potvrdiť svoju rýchlosť a dostať sa v oboch jazdách na stupne víťazov. To sa mu v tejto sezóne podarilo už trikrát: tretí bol v španielskej Navarre aj na Nürburgringu v Nemecku, kde zaznamenal aj doteraz najlepší výsledok v FA1 - 2. miesto v druhej jazde. Dva šprinty ho čakajú aj v Assene, kde sa opäť predstaví v slovenských farbách v monoposte tímu Ghinzani. V priebežnom hodnotení je o 1 bod pred rýchlym Švédom Felixom Rosenqvistom.

fa1-gonda-monza-1-re-2.jpg

„Už sa neviem dočkať prvých tréningov," povedal pred odchodom do Holandska 20-ročný talent z Banskej Bystrice. „Keďže preteky na Hungaroringu zrušili, mal som dlhú neplánovanú pauzu. No chuť na jazdenie je o to väčšia. Verím, že sa mi ju podarí pretaviť do dobrých výsledkov. Udržať si 3. miesto je v našich silách. Chcem dobre reprezentovať Slovensko a pokúsiť sa získať ďalší pohár do zbierky."

Preteky na okruhu v Assene sú na pláne v nedeľu o 11:00 a 15:05. Organizátori oznámili, že počas víkendu sa divákom predstaví aj legendárny Arie Luyendyk, dvojnásobný víťaz pretekov 500 míľ Indianapolis a 24h Daytona.

fa1-gonda-monza-2-re-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri