Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Richard Gonda pred rozhodujúcou časťou sezóny

Friday, 04. 10. 2013 - 17:16, Zdenka Frývaldská   

Richard Gonda pred rozhodujúcou časťou sezóny

Slovenský jazdec Richard Gonda a jeho španielsky tím Drivex budú počas tohto víkendu v talianskej Monze bojovať o udržanie prvej pozície v priebežnom poradí Európskej F3 Open. Na predposledné kolo náročného šampionátu cestuje banskobystrický pilot ako favorit na zisk pohára európskej série F3 Open, hoci v Spa-Francorchamps stratil náskok na čele. Hoci tam jazdil výborne, elektrický problém ho prinútil zastaviť len kolo pred koncom prvých pretekov. V druhých ho takisto spomalilo poškodenie zavesenia po nezavinenej kolízii so súperom.

gonda-spa-01r.jpg

Na slávny okruh Monza má tím Miguela Angela de Castra skvelé spomienky. V predchádzajúcich rokoch sa tu ich jazdci pravidelne objavovali na stupňoch víťazov a s optimizmom prichádzajú do Lombardie aj tento rok. Napriek tomu, že pre Gondu to bude premiérový štart na tejto trati Formuly 1, nemala by to byť žiadna prekážka vzhľadom na jeho schopnosť rýchlo sa prispôsobiť, ako to dokázal aj na iných okruhoch v tejto sezóne.

gonda-spa-03r-1.jpg

Richard sa do Monzy veľmi teší: „Monza je opäť jedným z tých legendárnych okruhov, na ktorých jazdíme v tejto sezóne. Nemôžem povedať, že ju dobre poznám, pretože som tu nikdy nepretekal, ale na druhej strane som poriadne trénoval na simulátore. Mám tak predstavu, čo ma tam čaká. Môj tím Drivex a aj ja sme pripravení veľmi dobre, a tak očakávame dobré výsledky. Teším sa opäť na preteky!" Šéf tímu Miguel Angel de Castro vie, čo je na Monze najdôležitejšie: „Je to okruh, kde tím Drivex dosahoval v minulých sezónach brilantné výsledky. V roku 2009, keď sme bojovali o titul s Celsom Míguezom, sme v Monze dosiahli dve víťazstvá. Takže dúfam, že nás tieto výsledky budú inšpirovať aj tentoraz."

gonda-spa-05r.jpg

Po piatich víťazstvách, jednom druhom a treťom mieste by dobrý víkend v Taliansku mohol znamenať rozhodujúci moment pred poslednými pretekmi roka v Barcelone na budúci mesiac. Po voľnom tréningu a dvoch kvalifikáciách sa dvoje pretekov pôjdu v sobotu a v nedeľu o 15:10 resp. 13:30. Diváci na Slovensku ich budú môcť sledovať v priamom prenose na staniciach Digi Sport, Sport 5 a SlovakSport.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri