Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Richard Gonda ovládol európsky šampionát F3!

Monday, 03. 06. 2013 - 15:06, Martin Trenkler   

Richard Gonda ovládol európsky šampionát F3!

Slovenský formulový pretekár Richard Gonda opäť dominoval v pretekoch európskej série F3 Open. Na nemeckom okruhu Nürburgring, na ktorom sa pravidelne jazdí aj Formula 1, sa po daždivých tréningoch konečne umúdrilo počasie (program bol výrazne pozmenený pre hmlu a dážď) a jazdci mohli štartovať na hladkých pneumatikách. V prvej kvalifikácii mladý Banskobystričan obsadil výborné 10. miesto v celkovom poradí, v hodnotení pohárovej triedy starších modelov F308 bol jasne prvý o viac ako 7 desatín sekundy pred domácim Pohlerom. V prvých pretekoch odštartoval dobre, posunul sa na 8. miesto, no s poškodeným predným krídlom nemal dostatočný prítlak. Napokon skončil na 13. mieste celkového poradia. V pohárovom hodnotení však skončil na 2. priečke, keď ho dokázal predbehnúť len Talian Menchini. Brita Twynhama dokázal bravúrnou jazdou za sebou udržať.

Team;1513-1-485.jpg

V druhej kvalifikácii skončil Richard Gonda na výbornom 8. mieste celkovo, keď dokázal poraziť aj 6 jazdcov na výkonnejších monopostoch. Po štarte druhých pretekov víkendu sa dokonca dostal na 6. miesto a hoci potom musel pustiť pár pozícií rýchlejším eftrojkám, víťazstvo v hodnotení Copa F308 mu neušlo. Na pódiu si už po tretí raz v tomto roku vypočul slovenskú hymnu: „Je to vždy krásny pocit. S týmto víkendom som veľmi spokojný, aj so staršou technikou sme dokázali ponaháňať novšie monoposty. Okruh Nürburgring nepatrí síce medzi moje najobľúbenejšie, ale dokázal som si s ním potykať a darilo sa mi od piatku zlepšovať sa. Už sa teším na španielsky Jerez o dva týždne. Pokúsim sa opäť zaútočiť na víťazstvo. Chcem taktiež poďakovať svojmu tímu a mechanikom za skvelú prácu."

So 44 bodmi v hodnotení šampionátu F3 vedie mladý Slovák o 14 bodov.

Ján Žgravčák/RPM

Team;1513-14-120.jpg

Team;1513-18-25.jpg

Team;1513-24-007.jpg

Team;1513-25-073.jpg

Team;1513-6-319.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri