Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Renault oslavuje F1 veľkou tour po Francúzsku

Tuesday, 09. 04. 2019 - 11:55, Ľuboš Kašický   

Renault oslavuje F1 veľkou tour po Francúzsku

Už tento víkend F1 ide svoju tisícu grand prix! Príležitosť využili aj Francúzi, kam sa F1 vrátila vlani po viac ako desiatich rokoch a urobili z toho veľkú oslavnú šou.

 

V parížskom Disneylande začína tento týždeň veľká roadshow. Formula jeden v kolíske automobilového športu, vo Francúzsku, chce osláviť svoju slávnu históriu tripom po celej krajine. Na pätnástich miestach postaví postupne svoju F1 village, kde bude Renault demonštrovať nielen jeden zo svojich starších modelov F1, ale show poskytne fanúšikom množstvo ďalších atrakcií, ako sú simulátory, reflexné testy, trenažér výmeny kolies na monoposte F1, či sériu edukačných stretnutí o autošporte a tiež bezpečnosti dopravy.

rew01.jpg

Na prvej akcii sa do kokpitu monopostu E20 z roku 2012 posadil člen jazdeckej akadémie Renaultu, Anthoine Hubert, ktorého postupne budú striedať Daniel Ricciardo, Nico Hulkenberg, Sergej Sirotkin a Jack Aitken. Séria roadshow po celom Francúzsku vyvrcholí pred Veľkou cenou Francúzska na Le Castelled, ktorá sa koná 23.júna 2019.

rew03.jpg

„Cieľom je, aby sa čo najviac fanúšikov mohlo stretnúť s ľuďmi od formule jeden a prehĺbil sa tak záujem o tento krásny automobilový šport. To, že to ľudí zaujíma ukázalo aj spojenie s Disneylandom Paris, kde sa ukázalo, že šport je súčasťou zábavy a odreagovania sa ľudí. Ako francúzsky tím je našou povinnosťou zúčastniť sa tejto veľkej šou na podporu automobilového športu po celej našej krajine,“ povedal šéf Renault Sport Racing, Cyril Abiteboul.

rew02.jpg

rew04.jpg

rew06.jpg

rew05.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri