Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Rallye de France - Alsace štartuje už dnes

Thursday, 04. 10. 2012 - 00:03, Zdenka Frývaldská   

Rallye de France - Alsace štartuje už dnes

Už dnes odštartuje svojou prvou rýchlostnou skúškou jedna z najnáročnejších rally v tomto roku. Bude ňou 1400 kilometrov dlhá Rallye de France - Alsace.

 

Rally de Portugal;cvj2261.jpg

Z anglického Cardiffu do francúzskeho Štrasburgu sa presunuli počas posledných dní posádky majstrovstiev sveta v rally, ktoré plánujú odštartovať na 11. podujatí sezóny. Za sebou už majú neskutočné množstvo „zoznamovacích" kilometrov a pred sebou ďalšie. Organizátori pripravili dokopy až 22 rýchlostných skúšok rozdelených do štyroch súťažných dní, ktoré majú preveriť nielen jazdecké umenie, ale v týchto podmienkach aj fyzickú a psychickú vytrvalosť pretekárov. Celková dĺžka trate je približne 1400 km, z čoho 400 km tvorí meraná časť.

Vladislav Maschl;dsc-6013.jpg

V dnešný deň o 16:30 hod. odštartuje prvá rýchlostná skúška, resp. mestská „superšpeciálka" dlhá 3,63 kilometrov, ktorá bude určite plne divácky obsadená. V piatok sa súťažný deň začne už o 7:45 hod. výberom vozidiel z uzavretého parkoviska a následne aj prejazdom k prvej rannej skúške. Deň sa skončí okolo ôsmej hodiny večer, keď budú autá opäť zaparkované do UP. Sobota s ôsmimi RS je posledným dňom pre posádky WRC Academy, ktoré dokopy absolvujú cez 1000 km, z toho tretinu závodne. Pre veľký šampionát bude však najdôležitejšou nedeľa, ktorá bude rozhodovať o absolútnom víťazovi. Vyhlasovanie výsledkov spojené s odovzdávaním cien prebehne po 16:00 hod.

Enrique Gijón;6828766438-62ecccc783-b.jpg

Zoznam prihlásených obsahuje 74 dvojíc, z ktorých budú najväčšími adeptmi na víťazstvo určite Sebastien Loeb s Danielom Elenom (Citroen DS3 WRC), Jari-Matti Latvala s Miikkom Anttilom (Ford Fiesta RS WRC) či Peter Solberg s Chrisom Pattersonom (Ford Fiesta RS WRC). Spomenúť môžeme aj českú posádku Martin Prokop - Zdeněk Hruza, ktorá určite zabojuje o pekné umiestnenie.

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri