Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Rallye de France Alsace: Shakedown pre Loeba (+ video a ďalšie informácie k rally)

Thursday, 29. 09. 2011 - 14:55, Katarína Ďurecová   

Rallye de France Alsace: Shakedown pre Loeba (+ video a ďalšie informácie k rally)

Jazdci štartujúci na Rallye de France Alsace už majú za sebou shakedown, ktorý ale absolútne nezodpovedá tratiam, ktoré na pilotov čakajú na alsaských rýchlostných skúškach. Shakedown sa totiž konal na parkoviskách a cestách vedúcich z štadiónu Zénith v Štrasburgu a Kris Meeke sa trefne vyjadril, že skôr to pripomínalo jazdu na parkovisku pred Tescom, respektíve vo francúzskom prípade skôr pred Carrefourom.

Na shakedowne bol najrýchlejší kto iný, ako domáci hrdina a miláčik Sébastien Loeb, druhý najrýchlejší čas si na svoje konto zhodne pripísali jeho tímový kolega Sébastien Ogier a taktiež i Dani Sordo štartujúci z Mini, od ktorého možno uvidíme podobný výkon ako v Nemecku. Štvrtý najrýchlejší čas patrí prvému Fordu a to v podaní Jariho-Mattiho Latvalu, piaty najrýchlejší bol Petter Solberg. Šiesta priečka na shakedowne patrí druhému jazdcovi Mini Krisovi Meekovi, siedmy najrýchlejší bol Henning Solberg. Na ôsmom mieste skončil Kimi Raikkonen, pre ktorého je zrejme Francúzsko dostatočne blízko na to, aby ho poctil svojou návštevou, deviaty najrýchlejší čas si na svoje konto pripisuje Matthew Wilson a až desiaty najrýchlejší bol Mikko Hirvonen, ktorý bude dúfať, že podobne nebude pokračovať i v samotnej rally, pretože takýmto spôsobom titul zrejme nezíska.

Willy Weyens;loeb-04.jpg

Výsledky shakedownu:
1. Sebastien Loeb - Citroën - 1m47.1s
2. Sebastien Ogier - Citroën - 1m47.3s
2. Dani Sordo - MINI - 1m47.3s
4. Jari-Matti Latvala - Ford - 1m47.9s
5. Petter Solberg - Citroën - 1m48.1s
6. Kris Meeke - MINI - 1m48.2s
7. Henning Solberg - Ford - 1m48.3s
8. Kimi Räikkönen - Citroën - 1m48.5s
9. Matt Wilson - Ford - 1m48.6s
10. Mikko Hirvonen - Ford - 1m48.9s

Samotná rally začína už zajtra a prvá rýchlostná skúška (RS Klevener 1) začína o 7:48 nášho (i francúzskeho času) a môžete ju sledovať spolu s nami. Oficiálne stránky majstrovstiev sveta v rally wrc.com okrem iného prichádzajú s novinkou - na ich stránke bude možné online sledovať až 14 hodín priamych prenosov z tohto podujatia. Zábery by mali byť klasické i onboardy a tešiť sa môžeme i na rozhovory s jazdcami a anglický alebo francúzsky komentár.

Veľmi pekné predstavenie všetkých rýchlostných skúšok, ktoré na jazdcov čakajú nájdete v nasledujúcom videu, ktoré prehráte po kliknutí na fotografiu:

Willy Weyens;loeb-09.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri