Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

P.S.R. Rally team & 47. Rally Košice

Wednesday, 20. 10. 2021 - 13:28, Public relations   

P.S.R. Rally team & 47. Rally Košice

Počas 47. Rally Košice (15.-17.10.) panovalo pekné jesenné počasie. Napadané lístie pokrývalo už tradične rýchlostné skúšky na známych úsekoch v okolí Košíc. Náš tím sa vybral po ročnej odmlke aspoň na posledné podujatie v sezóne M-SR v rally s tradičnou posádkou Peter Gavlák – Emil Horniaček. Techniku taktiež tradičnej značky Škoda Fábia R5 nám tentokrát pripravil Xiqio racing tím.

Tibor Szabosi;20211015-184856-1.jpg

Pred štartom si posádka vyskúšala techniku na krátkom teste ešte vo štvrtok pred začiatkom oboznamovania sa s rýchlostnými skúškami. Nasledujúci deň si prešla komplet trať a v sobotu o 13-tej vyrazila do okolia východnej metroly.

Tibor Szabosi;ac7i6089-2.jpg

Súťaž bola zaradená do kalendára zóny strednej Európy CEZ. Slovenský majstrák bol opäť rozdelený do dvoch súťažných dní, ako zvyčajne za posledné roky.  Naši začali celkovo trinástym časom v prvej RS. Číslo 13 je vo všeobecnosti číslo ktoré je, dá sa povedať neobľúbené a nášmu tímu taktiež šťastie zrovna neprinieslo. Na druhej skúške naši stratili v jednom z retardérov drahocenný čas cúvaním.

„Prišiel som dosť rýchlo do retardéru na konci lesného úseku a už som nestihol reagovať a nachystať si auto na výjazd. Musel som na dva krát vycúvať. Dá sa povedať, že moja školácka chyba, ktorá žiaľ nebola jediná“, uviedol Peter Gavlák.

Tibor Szabosi;asr65266-3.jpg

Druhý prejazd RS Herľany išli v rovnakom čase ako pri prvom prejazde. Nasledovala nočná posledná skúška dňa, ktorú naši vzhľadom k tomuto ojedinelému štartu vypustili a prešli ho bez tlaku na čas.

V konečnom účtovaní v CEZ po sobote im patrila už spomínaná trinásta priečka. V M-SR skončili na 9-tom mieste v abs. poradí.

Tibor Szabosi;asr65278-4.jpg

Druhý súťažný deň začal pre náš tím pozitívnejšie, ale len do momentu na druhej rýchlostnej skúške.

Peter G: „ zistil som, že ten návrat istoty v aute v mojom veku je omnoho dlhší ako kedysi, keď sme napríklad nejazdili pár rokov. Z tej neistoty a samozrejme ročnej pauze potom vyplývajú aj moje dve zásadné chyby v súťaži, ktoré nás stáli drahocenný čas a hlavne odkrojili aj z pohody. Tak ako prvý deň, tak som bol opäť  zbytočne rýchly a nezachytil som včas brzdný bod za horizontom. Po následnom výlete sme prišli o akékoľvek potešiteľné umiestnenie za druhý deň, čo ma dosť mrzí! Každopádne na druhej strane, súťaž bola za pekného počasia a dobre pripravenej technike od Xiqio racing tímu som veľa šrámov nenarobil.“

Tibor Szabosi;ac7i6517-1.jpg

V druhom M-SR si nakoniec naša posádka vyjazdila 10. miesto v abs. poradí a 5. miesto v triede 2.

V hodnotení CEZ v abs. poradí za celú súťaž naša posádka neopustila už na začiatku spomínanú trinástku, ktorá nám bola pravdepodobne súdená. V triede CEZ1 to bolo 9-te miesto.

Tibor Szabosi;asr65270-5.jpg

„Košice sme nemohli brať ani ako ukončenie sezóny, vzhľadom k tomu, že sa nám nepodarilo v  sezóne doteraz odštartovať. Som rád, že nás naši partneri podporili v závere roka a my sme sa mohli ukázať fanúšikom aspoň na poslednej ostrej súťaži. S určitosťou to vyzerá, že pôjdeme ešte na podujatie  konané na Slovakia ringu a pravdepodobne Pražský rallyšprint“, doplnil majiteľ tímu.   

P.S.R. Rally team

Tibor Szabosi;asr68554-4.jpg

loga-clanok.png



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri