Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Rally Sweden 2016 - Ogier víťazí, druhý Paddon, tretí Østberg

Sunday, 14. 02. 2016 - 13:04, T. Szabosi   

Rally Sweden 2016 - Ogier víťazí, druhý Paddon, tretí Østberg

Oficiálny dátum konania tohtoročnej Rally Sweden je 11.-14. február 2016. Situácia vo Švédsku je mimoriadne nepriaznivá. Topiaci sa sneh a ľad zmenil tradičné kompletne zasnežené rýchlostné skúšky na mäkkú, blatovú šotolinu. Obavy, že by mohlo dôjsť až k zrušeniu súťaže však boli vyvrátené. Organizátor v týchto dňoch vydal informácie o novej, alternatívnej trase pre toto podujatie.

Oficiálne stránky

Online výsledky

Online výsledky 2

Piatok: Keďže superšpeciálna rýchlostná skúška, ktorá bola na pláne vo štvrtok večer bola pre nepriaznivé podmienky zrušená, súťaž sa začala až v piatok ráno. Posádky dokonca nemali možnosť otestovať si nastavenie vozidiel na Shakedowne, pretože ten bol tiež zrušený z rovnakého dôvodu. Po prvej RS sa vedenia ujal Sébastien Ogier štartujúci na VW Polo R WRC. Jeho tímový kolega Andreas Mikkelsen na trati dlhej 16,48km stratil iba 0,3 sekundy, čím na úvod súťaže ukázal svoju skvelú formu. Tretiu priečku po prvej RS obsadil Kris Meeke s Citroenom DS3 WRC. Bohužiaľ, Kris mal v priebehu dňa opäť neuveriteľnú smolu, keď podobným spôsobom ako v na poslednej súťaži v Monaku poškodil svoje vozidlo a nemohol v súťaži pokračovať. S krízovými situáciami sa museli vysporiadať aj Ogier a Mikkelsen. Skvelý výkon predvádzal jazdec týmu Hyundai Hayden Paddon, ktorému sa podarilo vyhrať dve rýchlostné skúšky a na konci dňa figuroval na druhom mieste za Ogierom. Mads Ostberg jazdiaci na Fieste RS WRC sa svojimi vyrovnanými výkonmi prepracoval na tretiu priečku. 

svedsko-piatok.jpg

Sobota: Na čele absolútneho poradia sa zásadné zmeny neudiali. Prvé miesto stále patrí Ogierovi, avšak Hayden Paddon počas celého dňa predvádzal neuveriteľné výkony, čím dokázal stiahnuť svoju stratu na prvé miesto na 17,1 sekundy. Tretie miesto udržal Mads Ostberg, jeho strata na druhé miesto mierne narástla, ale pred štvrtým Mikkelsenom má stále pohodlný náskok. Mikkelsen sa svojou jazdou prepracoval pred Sorda a Tanaka. V nedeľu na posádky čaká už iba jediná rýchlostná skúška, ktorá sa zároveň ide ako power stage, čo znamená že jazdci budú bojovať o bonusové body. Tu môžme očakávať maximálne tempo napríklad od Jari-Matti Latvalu, ktorý musel kvôli technickej poruche v piatok vzdať boj o stupne víťazov, podobne ako Kris Meeke.

swsobota.jpg

Nedeľa: V upravenom itinerári boli na dnešok naplánované dve rýchlostné skúšky, neskôr sa to však zredukovalo na jediný prejazd 15,87km dlhej RS VÄRMULLSÅSEN, ktorá bola zároveň Power Stage. Na celkovom poradí na čele súťaže sa nič nezmenilo. Víťazí teda Ogier, druhý je Paddon a tretí Østberg. Víťazom power stage sa stal Sebastien Ogier. Druhé miesto v power stage obsadil Mikkelsen, tretí bol Neuville. Hayden Paddon, ktorý odjazdil súťaž na druhom mieste v absolútnom poradí si svoj úspech mierne skomplikoval, keď v dnešnej RS jazdeckou chybou poškodil chladič svojho vozidla. S týmto poškodením musí absolvovať viac ako 80km dlhý prejazd co dieľa súťaže, aby mu boli uznané body za dosiahnuté druhé miesto.

swfinal.jpg

 

sweden-timetable.png



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri