Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Hobby

Rally Sprint Košice zrušené!

Friday, 01. 02. 2013 - 07:09, Zdenka Frývaldská   

Rally Sprint Košice zrušené!

Práve najbližšiu nedeľu sa malo v Košiciach uskutočniť prvé kolo PD AUTOSPORT CUP 2013. Preteky však museli byť zrušené.

 

Zdenka Tamášová;img-5598-5.jpg

Obľúbený Rally Sprint Košice, ktorý sa už niekoľko rokov koná v Malinovského kasárňach na Moyzesovej ulici v Košiciach je zrušený. Uskutočniť sa mal v nedeľu 3.2.2013 a mal otvoriť seriál PD AUTOSPORT CUP 2013. Preteky majú svoju tradíciu. Konali sa každoročne v zime i v lete a je naozaj smutné, že hlavné mesto kultúry 2013 nepodporuje myšlienky rozvíjania motoršportu vo svojom meste a nepotrebuje ďalšiu formu reklamy pre svoj rozvoj. Práve zimné počasie je totiž skvelou možnosťou pre zlepšovanie šoférskych zručností mladých i menej skúsených jazdcov, ktorí si na uzatvorenej trati mohli odskúšať rýchlejšiu jazdu na čas. Niekomu to však vadilo, a preto sa preteky konať nebudú. Prinášame oficiálnu správu uverejnenú na stránke PD AUTOSPORT.

Zdenka Tamášová;img-5881-1.jpg

"S veľkou ľútosťou Vám oznamujeme zrušenie zimných pretekov RALLY SPRINT KOŠICE, o ktorom sme sa dozvedeli až dnes 31.1.2013. Dôvodom je záporne stanovisko magistrátu Mesta Košice, ktoré tak rozhodlo po viacerých petíciach týkajúcich sa hlavne o nadmernej hlučnosti pretekov, ktorých iniciátorom bola jedna nemenovaná osoba. S poľutovaním konštatujeme, že namiesto toho, aby podujatia podobného charakteru boli podporované, ktoré sa usporiadavajú pre širokú verejnosť hlavne za účelom zdokonaľovania vo vedení motorového vozidla, pre juniorov a pre všetkých, ktorí si chcú vyskúšať športovú jazdu na trati, kde sú na to pripravené podmienky a nie ohrozovať životy v bežnej premávke, sú zamietnuté. Všetkým, ktorí sa plánovali pretekov zúčastniť ako jazdci, alebo diváci sa hlboko ospravedlňujeme za situáciu, ktorá nastala. Prvý Rally Sprint Košice sa konal v roku 2008. V roku 2009 bola trať v kasárňach jednou s rýchlostných skúšok MRC Košice. Od roku 2010 sa začali v areáli organizovať aj zimné preteky na snehu. Preteky v Košických kasárňach, ktoré majú svoju tradíciu navštívilo počas ôsmich konaných podujatí veľké množstvo jazdcov a divákov z celého Slovenska aj zahraničia. S veľkou pravdepodobnosťou sa už preteky v kasárňach konať nebudú, nakoľko Košice - Európske hlavné mesto kultúry, nepodporuje podujatia takého charakteru."

kosice-zrusene.jpg

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri