Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Rally Lubeník pred štartom pohľadom L Racing Teamu

Thursday, 28. 06. 2012 - 13:05, Miroslav Majláth   

Rally Lubeník pred štartom pohľadom L Racing Teamu

Pretekmi automobilov do vrchu v poľskej Limanowej, o ktorých sme vás už informovali púť rožňavského L Racing Teamu v tomto týždni zďaleka neskončila. Celý tím sa už v týchto chvíľach totiž sťahuje na ďalšie podujatie, v tomto prípade na Honka IV. Rally Lubeník, kde sa na štart postaví opäť štvorica posádok reprezentujúcich L Racing Team.

Tibor Szabosi;co8c2538-6.jpg

„Do Lubeníku sa už dlho teším. Je to od nás v podstate na skok, sú tu veľmi pekné trate, ktoré sú zmeskou technických, ale aj rýchlych častí. Pekná príroda a dobrý ľudia a to je presne to, čo k dobrej rally patrí. Navyše náš tím tu bude reprezentovať štvorica súťažných posádok, čo je z môjho pohľadu super," začal rozhovor manažér L Racing Teamu Ján Lipták.

img-4555.jpg

Rovnako ako na poslednej súťaži v Topoľčanoch bude v triede 8 reprezentovať tím dvojica Juraj Keszi - Pavol Helméczy na Seate Ibiza TDi. V Topoľčanoch z dôvodu poruchy motora odstúpili už v prvej rýchlostnej skúške a tak nás zaujímalo v akej kondícii je v tomto momente ich Seat. „Po Rally Tríbeč sme doma motor rozobrali, skontrolovali a niektoré súčiastky vymenili. Už sme ho boli aj otestovať a zdá sa, že sme opravu urobili dobre. Dúfam, že zase niekoľko súťaží vydrží a nesklame nás," vysvetlil čo sa po topoľčianskej rally dialo Juraj Keszi.

Tibor Szabosi;67c5684.jpg

Marek Špavelko si vyplnil pauzu medzi rally súťažami pretekmi automobilov do vrchu na Jahodnej. Okrem toho, že poriadne otestoval auto, domov si odviezol aj ocenenie za jedno strieborné a jedno bronzové miesto vo svojej triede, čiže bol s týmito pretekmi spokojný: „Na Jahodnej sme odskúšali nejaké nové nastavenie, ale podarilo sa nám aj odstrániť jednu drobnú chybičku na motore, čiže ja som hlavne s týmto spokojný. Dúfam, že už všetko bude fungovať tak ako má a budeme sa môcť konečne poriadne porovnať s konkurenciou v triede 6."

Jozef Pisch;1t1u2790-3.jpg

L Racing Team bude mať na Rally Lubeník zastúpenie aj v najobsadenejšej triede 3. Tu bude bojovať dokonca s dvojicou posádok, pričom jednu bude tvoriť maďarská posádka István Petho - Attila Ruboczki na Mitsubishi Lancer EVO IX. „Bude to pre mňa a môjho spolujazdca úplne nová súťaž, keďže sme v Lubeníku ešte neštartovali. Ja mám rád nové súťaže, už ma totiž nebaví iba oprášiť starý rozpis a ísť tú istú trať x-tý krát. Dúfam, že sa nám aj v Lubeníku bude dariť. Chcem hlavne dobre reprezentovať L Racing Team, ktorému som vďačný za to, že na Slovensku môžem štartovať," povedal István Petho.

Peter Vranský;rally-tribec-2012-206-2.jpg

Druhou posádkou reprezentujúcou L Racing Team v triede 3 by podľa zoznamu prihlásených mala byť posádka Ján Lipták - Ján Slovák na Subaru Impreza WRX STi N14. Aspoň tak figuruje posádka v oficiálnom zozname prihlásených. Všetci však vieme, že motor Subaru Impreza dva krát po sebe odmietol poslušnosť a podľa posledných správ nebude ani teraz všetko tak ako by si to vtíme predstavovali. „Motor do nášho Subaru ešte dodnes nedorazil a pravdu povediac ani neviem kedy príde. Dostal som však ponuku, s ktorou prišiel István Petho, že do Lubeníku privezie ešte jedno vozidlo Mitsubishi Lancer EVO IX, na ktorom by sme mohli odštartovať my s Janom Slovákom. Samozrejme som sa tejto správe veľmi potešil, veď v tomto roku sme ešte neodjazdili ani jeden súťažný kilometer. Preto sa už do Lubeníku veľmi teším," dokončil rozprávanie Ján Lipták.

Tibor Szabosi;67c2034.jpg

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri