Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Rally Jordan: Ohlasy jazdcov

Wednesday, 31. 03. 2010 - 15:13, Lukáš Raník   

Rally Jordan: Ohlasy jazdcov

Už tento víkend pokračujú majstrovstvá sveta v rally Jordánskou rally. Naposledy sa išla vo WRC v roku 2008. Prečítajte si ohlasy jazdcov pred touto púštnou rally.

 

Vladislav Maschl;

Sebastian Loeb - „Dominovali sme v Mexiku, ale nemôžeme zvoľniť, pretože naši súperi sa budú snažiť byť v Jordánsku silnejší. Víťazstvo pre nás ako pre Citroen by bolo skvelé. Nebude to, ale ľahká rally. Rýchlostné skúšky sa nachádzajú uprostred púšte. Na trati nemáme žiadne záchytné body, často ideme na „slepo". Je jednoduché trafiť trčiaci kameň na ceste, preto musíme byť veľmi precízny."

Dani Sordo - "Naše výsledky zo Švédska a Mexika neodrážajú náš potenciál. Je pre nás pozitívne, že štartujeme zo siedmeho miesta a tak jazdci pred nami nám vyčistia trať. Ak skončíme na pódiu, bude to pre nás dobrý výsledok."

Vladislav Maschl;

Mikko Hirvonen - „Povrch je tu tvrdý a máš pocit ako keby išiel na asfalte. Počas prvých prejazdov bude na trati kopu voľného štrku, takže auto bude potrebovať mäkšie nastavenie. Keď sa trať vyčistí bude treba zmeniť nastavanie, bude skutočne podobné tomu na asfalte, ale nemôže byť až tak nízko. Musíme nájsť kompromis medzi asfaltovým a šotolinovým nastavením. Čo sa samotného Jordánska týka, určite je to jeden z najťažších pretekov v roku. Rytmus sa tu stále mení, rýchle úseky striedajú pomalé. Nemáte tu žiadne stromy, či kríky, preto rozpis musí byť veľmi presný. Som presvedčený, že budeme plno konkurencieschopný."

Jari-Matti Latvala - „V roku 2008 na prvých rýchlostných skúškach bolo na trati množstvo voľného štrku a neskutočne to šmýkalo. V druhých prejazdoch bol už povrch tvrdý, čo bolo vidieť aj na brzdných bodoch od pneumatík na trati. Nedávne silné dažde povrch podstatne premočili, preto predpokladám, že trať bude voľnejšia a mäkšia."

Vladislav Maschl;

Petter Solberg - „Jordánska rally bude veľmi vzrušujúca. V Mexiku sme skončili na výbornom druhom mieste a bol to skvelý pocit! V Jordánsku pôjdeme na našom druhom aute s vylepšeným motorom. Na mieste som už o niečo skôr a strávil som tu pár dní s mojím synom Olivierom."

Sebastian Ogier - „Organizátori pripravili peknú trať s rýchlymi úsekmi. Povrch je tvrdý a dáva nám výbornú trakciu. Keďže sme v púšti, okolie krajiny je skoro identické, takže bude veľmi dôležitý rozpis. S Julienom (svojim spolujazdcom pozn. red.) budeme rozpisu venovať veľa pozornosti. Z auta máme po testoch skutočne dobrý pocit."

Vladislav Maschl;

Kimi Raikkonen - „Jasné, že je to pre mňa veľká výzva, ale som nato pripravený. V Jordánsku budú pre nás úplne nové podmienky, preto budeme potrebovať nejaký čas aby sme sa im prispôsobili. Z každých troch pretekov, na ktorých som doteraz štartoval bol každý povrch iný, ale to je rally. Musíme byť kdekoľvek a na akýchkoľvek pretekov rýchly. Bude to vzrušujúce dobrodružstvo s cieľom samozrejme dôjsť do cieľa."

Vladislav Maschl;

Henning Solberg - „Myslím, že Jordánsko bude pre nás dobrá rally. V Mexiku sme našli dobrý set-up a chytili sme dobrý rytmus. Auto bolo veľmi dobré, len predpokladám, že v Jordánsku budeme mať podstatne väčší výkon. Bude ťažké zlepšiť výsledok z roku 2008, kedy sme skončili na štvrtom mieste, ale budem sa snažiť doviesť pre Stobart dobrý výsledok."

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri