Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally

Rally je krásna ale i nebezpečná

Thursday, 11. 09. 2008 - 00:00, T. Szabosi   

Rally je krásna ale i nebezpečnáProsíme všetkých divákov, aby pri sledovaní diania na rýchlostných skúškach sa riadili pokynmi usporiadateľov a dbali na svoju bezpečnosť.
V prílohe nájdete nákres nebezpečných zón, v ktorých je zakázané zdržiavať sa.

Prosíme, dodržujte nasledovné rady a pokyny: - Zoznámte sa s tipmi pre divákov a podriaďte im výber RS, prístupových ciest a parkovacích priestorov. Nesnažte sa prísť so svojim autom na rýchlostnú skúšku alebo jej úseky, ktoré usporiadateľ nedoporučuje.

- Vyhnite sa počas trvania súťaže na prístupových cestách jazde proti smeru súťažných vozidiel, prichádzajúcich k trati RS. Cesty k rýchlostným skúškam sú často úzke a jazdci sa môžu ponáhľať.

- Parkujte so svojimi vozidlami na vyhradených parkoviskách a odstavných plochách, určených príslušníkmi polície alebo usporiadateľmi. Neničte životné prostredie a neparkujte tam, kde by ste prekážali súťažným posádkám, servisným doprovodom a ostatným účastníkom cestnej premávky.

- Počítajte s časovým limitom, počas ktorého je trať RS uzavretá pred štartom i po ukončení rýchlostnej skúšky. Zaujmite svoje miesto pri trati RS pred očakávaným prejazdom prvého jazdca. Trať RS je otvorená až po prejdení usporiadateľského vozidla.

- Zvlášť nebezpečné úseky sú označené nápisom „ZAKÁZANÝ PRIESTOR“. Nepokúšajte sa na tieto miesta preniknúť. Nestojte na únikových cestách a na vyznačených nebezpečných miestach. Na rýchlostných skúškach vedúcich lesom sa nestavajte pred stromy.

- Dodržujte pokyny usporiadateľov a poslúchnite, keď vás žiadajú, aby ste opustili nebezpečné miesto na trati RS. Je to v záujme vašej bezpečnosti. V prípade akejkoľvek nehody na RS vyčkajte s eventuálnou pomocou na dispozície usporiadateľov.

- Udržujte od kraja vozovky dostatočný odstup. Uvedomte si, že súťažné vozidlá idú veľkou rýchlosťou a nie je možné predom vylúčiť ani chybu jazdca, ani nepredvídateľnú technickú závadu vozidla.



- Nehádžte na trať rýchlostných skúšok žiadne predmety, ktorými by ste ohrozili bezpečnosť prechádzajúcich súťažných posádok.

- V prípade, že vás doprevádzajú deti, majte ich neustále pod starostlivým dohľadom. Ste plne zodpovední za ich bezpečnosť.

- Nestojte tak, aby ste zakrývali prípadné značky, návestia, smerové značky a ostatné pomôcky súťaže.

- Nevoďte so sebou na rýchlostné skúšky psov. Domáce zvieratá zatvorte, aby sa nedostali na trať.

- Pamätajte na bezpodmienečný zákaz divokého stanovania a kladenie ohňa pozdĺž trate. Porušenie zákazu sa trestá pokutou, rovnako ako znečisťovanie okolia a poškodzovanie lesných porastov a poľnohospodárskych kultúr. To isté pravidlo platí pre zničenie a poškodzovanie zábran na trati a technických pomôcok usporiadateľov.





Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri