Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Rally Bratislava predstavuje svoj program

Monday, 15. 10. 2012 - 17:05, Daniel Mandzi   

Rally Bratislava predstavuje svoj program

Rally Bratislava chýbala na scéne tri roky, aby sa tento rok vrátila ako záverečná súťaž DMACK Tyres RALLY - Majstrovstvá Slovenska 2012 a Slovenského rally pohára. Fakt, že obnovená súťaž čím ďalej dôraznejšie klope na dvere, pripomína nielen stupňujúce sa tempo príprav, ale aj rastúci počet prihlásených posádok.

Tibor Szabosi;_mg_4083.jpg

Oficiálne internetové stránky www.ba-rk.sk v uplynulých dňoch odtajnili všetky podstatné informácie pre záujemcov o štart vrátane zvláštnych ustanovení a systému prihlasovania. Príjem prihlášok, ktorý potrvá až do pondelka 29. októbra, prebieha na všetkých slovenských rally elektronicky - prostredníctvom webu www.prihlaska-sams.sk. Hoci do štartu stále zostava mesiac, usporiadatelia sa rozhodli posádky motivovať, aby sa zapísali čo najskôr, a zaviedli pre nich dve pásma vyššieho štartovného. V praxi to znamená, že kto prihlášku pošle s ľahkým predstihom (do 26. októbra), ušetrí zo svojej peňaženky 50 Euro (v prípade účastníkov Slovenského rally pohára 20 Euro).

Tibor Szabosi;img_5638.jpg

Pre súťažiacich začne program tohtoročnej Škoda Rally Bratislava vo štvrtok 8. novembra zoznamovacím jazdami s oboma klasickými rýchlostnými skúškami DNV a Borinka, ktoré potrvajú aj počas piatkového dopoludnia. Obhliadka rýchlostného testu IMPA, ktorý je situovaný priamo do ulíc Bratislavy, naopak z pochopiteľných dôvodov prebehne iba vo štvrtok večer v kolóne za zavádzajúcim vozidlom. Pre početný okruh divákov a novinárov závod začne v piatok o 18:00 hod slávnostným štartom na námestí SNP, aby sa už o 20 minút neskôr rozhorelo úvodné meranie síl na mestskom okruhu IMPA.

Tibor Szabosi;img_4781.jpg

Sedemkilometrové krúženie, v nie celkom typických podmienkach je venované predovšetkým potešeniu divákov a na celkové výsledky závodu by nemalo mať výraznejší vplyv. Všetko podstatné sa odohrá až v sobotu 10. novembra, na ktorú organizátori naplánovali trojaký prejazd náročnými testami DNV a Borinka, ktoré (spolu s druhým prejazdom mestského okruhu) dohromady dávajú viac ako 80 závodných kilometrov. Zaujímavosťou je, že okrem asfaltu, tu na posádky čaká aj spestrenie v podobe siedmich percent nespevneného povrchu. Kompaktná schéma umožní sobotňajší program odjazdiť za necelých deväť hodín, a tak meno víťaza budeme poznať už krátko po 17. hodine popoludní, kedy na cieľovú rampu nabehne prvá súťažná posádka.

Tibor Szabosi;img_6252.jpg

Bližšie informácie o Škoda Rally Bratislava ponúkne pripravovaný sprievodca rally - tzv. Rally Guide, ktorý sa na oficiálnom webe rally objaví v priebehu nasledujúceho týždňa.

 Jiří Dokulil

 Tibor Szabosi;img_6411.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri