Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Raikkonen na Rally Sweden, štartovať bude aj Petter Solberg!

Monday, 10. 01. 2011 - 19:28, Katarína Ďurecová   

Raikkonen na Rally Sweden, štartovať bude aj Petter Solberg!

Dnes o tretej hodine popoludní sa konala uzávierka prihlášok na prvé podujatie sezóny WRC v tomto roku. Na štarte figuruje 42 posádok a z toho 11 nových WRC špeciálov, z čoho sú tri Citroeny DSE WRC a 8 Fordov Fiesta WRC.

S Fiestou WRC nastúpi továrenský tím Fordu v klasickom zložení - teda Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala a Khalid Al-Qassimi. Na štarte uvidíme aj jazdcov tímu Stobart, okolo ktorého bolo v posledných dňoch až podozrivo ticho a špekulovalo sa o tom, či vôbec do sezóny 2011 nastúpia. Nakoniec sú na štarte s rovnakým zložením ako minulý rok - Henning Solberg a Matthew Wilson. Ďalšími jazdcami, ktorých uvidíme za volantom Fordu Fiesta WRC, sú Mads Ostberg, ktorý by mal taktiež štartovať za Stobart, Dennis Kuipers z FERM Power Tools World Rally Teamu a Ken Block so svojím Monster Ford World Rally Teamom.

Lukáš Hynek;jh7v0098.jpg

V továrenskom tíme Citroenu uvidíme Sébastienov Loeba a Ogiera. Tretí Citroen DS3 WRC bude pilotovať Kimi Raikkonen vo svojom vlastnom tíme s názvom Ice 1 Racing World Rally Team a nebol by to on, ak by v jeho prípade všetko išlo hladko a bez rôznych dohadov. O Raikkonenových plánoch sa totiž do poslednej chvíle nevedelo vôbec nič a ani na finálnej štartovnej listine sa spočiatku neobjavoval. Raikkonen totiž podal prihlášku na Rally Sweden tri minúty pred uzávierkou a na štartovú listinu bol nakoniec dodatočne dopísaný.

Vladislav Maschl;img-9882.jpg

Ešte zložitejšia bola však situácia okolo Pettera Solberga. Podľa vyjadrenia organizátorov Petter podal prihlášku a na Rally Sweden chce štartovať, ale vo finálnej štartovnej listine (zatiaľ) z neznámeho dôvodu nefiguruje. K štartu Pettera Solberga sa už vyjadril aj šéf Petter Solberg World Rally Teamu Ken Rees: „Vo Švédsku budeme štartovať. Bolo to trochu hektické, s veľa telefonátmi, ale Benoit (Nogier, šéf Citroen Junior Teamu) mi povedal, že naša prihláška tam bude."

Vladislav Maschl;img-0067.jpg

K štartu Pettera Solberga sa vyjadril aj jeden z organizátorov Rally Sweden Bertil Klarin, ktorý okrem iného povedal, že v prípade Solberga by dokonca aj boli ochotní predĺžiť dobu podávania prihlášok: „Tento šport Pettera potrebuje a aj napriek tomu, že sme povinní včas začať zo všetkými papierovačkami a poslať štartovnú listinu FIA, tak by sme neboli tí, čo by takýmto spôsobom Solbergovi zavreli dvere."

Ďalším jazdcom, ktorý na štartovnej listine nefiguruje, ale je možné, že sa vo Švédsku predstaví, je domáci PG Andersson, ktorému organizátori dali viac času na to, aby zohnal potrebné financie a mohol na domácej pôde štartovať.

Vladislav Maschl;img-0984.jpg

Z ďalších jazdcov na štarte uvidíme napríklad Craiga Breena, Patrika Sandella, Eyvinda Brynildsena, Martina Prokopa alebo René Kuipersa s Fordom Fiesta S2000 alebo Andersa Grondala a Patrika Flodina so Subaru Imprezami. Martin Semerád sa predstaví s Mitsubishi Lancerom Evo IX a s rovnakým autom sa na štarte objaví aj Oleksandr Saliuk, ktorý sa preslávil svojím veleskokom na Rally Turecka. Pavel Valoušek sa vo Švédsku predvedie so Škodou Fabia S2000.

Vladislav Maschl;img-6704-1.jpg

Vo Švédsku sa pôvodne mal objaviť aj Dani Sordo, ktorý chcel štartovať na vlastné náklady s bližšie nešpecifikovaným autom skupiny N, ale v štartovnej listine nakoniec nefiguruje.

Celý zoznam prihlásených si môžete pozrieť tu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri