Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Raid Adventure Team opäť na Silk Way Rally

Thursday, 21. 06. 2012 - 12:43, Daniel Mandzi   

Raid Adventure Team opäť na Silk Way Rally

Po minuloročnom úspechu, keď sa posádke podarilo dosiahnuť 3.miesto v skupine T2 - produkčných vozidiel, Raid Adventure Team opäť plánuje zúčastniť sa tejto súťaže s osvedčeným vozidlom Nissan Navara  D40.

 

raid-adventure.jpg

Od 7. do 13. júla si bude slovenská posádka merať sily nielen s ťažkým terénom, počasím ale aj s ďalšími súťažiacimi zvučných mien. Za mnohými z nich stoja tímy mechanikov a doprovodných vozidiel, podporovaní rôznymi väčšími či menšími sponzormi - na rozdiel od posádky Raid Adventure team-u, ktorá účasť na súťaži musí zvládnuť vlastnými prostriedkami a celoročným úsilím o ich získanie.

„Žiaľ ani európske ani medzinárodne úspechy nezabezpečia podporu sponzorov v tomto športe na Slovensku, ako sa niektorí mylne domnievajú." uviedla Daniela Ulrichová

raid-adventure2.jpg

Viacnásobní národní majstri a víťazi zóny Strednej Európy za rok 2010, či víťazi Českej Republiky sa budú snažiť obhájiť minuloročný výsledok a „ak bude šanca umiestniť sa ešte lepšie - samozrejme ju využijeme", dodal Juraj Ulrich.

Na trati dlhej 3823km sa vystriedajú všetky možné terény. Od pieskových ciest, cez duny, savanu, veľké stepi až po horské a kopcovité trate.  Štart bude opäť veľkolepý v Moskve priamo na Červenom námestí, na ktoré sú Rusi mimoriadne hrdí a treba povedať, že právom. Odtiaľ do Volgogradu, cez Elistu, Maykop až do Gelendzhiku blízko Čierneho mora. Asistencia to bude mať tento rok trochu jednoduchšie, keďže dvakrát ostáva bivak na tom istom mieste, aj tak však bude musieť zdolať takmer 1900km popri celej súťaži.

raid-adventure3.jpg

Raid Adventure Team sa bude snažiť zužitkovať všetky skúsenosti, nielen z minulého roka ale aj z doterajších súťaží a zároveň sa vyhnúť chybám, ktoré sa vyskytli.

O tíme

Raid Adventure Team pôsobí na súťažnej scéne od roku 2000. Na konte má okrem iných aj tri víťazstvá na súťaži Budapešť - Bamako a dva tituly Majstra SR v cross country rally. V roku 2010 získal tím štyri medzinárodné tituly, vrátane prvenstva v Zóne Strednej Európy v triede T2. Od roku 2010 má tím zastúpenie na cross country súťažiach aj v kategórii quadov.

raid-adventure4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri