Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Qoros vykročil na výlet do budúcnosti

Monday, 23. 06. 2014 - 10:36, Ivan Václavík   

Qoros vykročil na výlet do budúcnosti

Spoločnosť Qoros sa zamerala na vzdelávanie nových talentov prostredníctvom získavania skúseností s reálnymi a koncepčnými projektmi. Dizajnérsky koncept Qoros 9 sedan od najúspešnejšieho stážistu mal nedávno premiéru na prehliadke projektov diplomových prác na Univerzite v Coventry vo Veľkej Británii.

qoros-9-sedan-concept-2014g1.jpg

Študent automobilového dizajnu, 29-ročný Kórejčan Jihoon Seo, absolvoval medzi najtalentovanejšími automobilovými dizajnérmi v odbore päťmesačnú stáž s návrhármi značky Qoros v Šanghaji. Spoločnosť Qoros ho následne podporila v jeho záverečnom projekte, ktorý predstavoval zavŕšenie jeho štúdia na umelecko-dizajnérskej škole Univerzity v Coventry.

qoros-9-sedan-concept-2014g.jpg

Kórejčan vzal značku Qoros na výlet do budúcnosti a ponúkol víziu luxusnej limuzíny na rok 2020.
Gert Volker Hildebrand, výkonný riaditeľ Qoros pre dizajn: „Sme odhodlaní pomáhať mladým, vychádzajúcim talentom a vzdelávať ich. Nájdenie tých najlepších bude kľúčovým faktorom úspechu našej spoločnosti v budúcnosti. Jihoon je za uplynulé roky už ôsmym dizajnérskym stážistom, ktorého sme privítali v spoločnosti Qoros, pričom budeme aj naďalej ponúkať stáže tým najšikovnejším študentom."

qoros-9-sedan-concept-2014g2.jpg

Koncept Qoros 9 Sedan - odhalený na prehliadke projektov diplomových prác na Univerzite v Coventry ako model v mierke 1: 4,5 - je ukážkou spôsobu, akým Qoros interpretuje svoju priekopnícku filozofiu nového prémiového segmentu. Má niekoľko dizajnérskych prvkov značky, viditeľných na modeli Qoros 3 Sedan, ktorý už predávajú od konca roka 2013 v Číne a na Slovensku. Ako je známe, v polovici roka sa v showroomoch značky v Číne pripojí ku karosárskej verzii Sedan aj Qoros 3 Hatch 2014.

qoros-9-sedan-concept-2014g3.jpg

Bočný profil konceptu s číslicou 9 pripomína zadnou časťou kupé; Qoros 9 Sedan je elegantný a robustný, pričom C-stĺpik sa tiahne až takmer k spojleru nad batožinovým priestorom. Predná lichobežníková mriežka chladiča, lemovaná chrómom a silnými diódovými xenónovými svetlometmi a hmlovkami, dáva vozidlu pôsobivý výraz.

qoros-9-sedan-concept-2014g4.jpg

Kompaktné zadné kombinované svetlá majú tri vodorovné pruhy diódových svetiel na zvýraznenie impozantnej šírky vozidla. Koncept Qoros 9 Sedan nemá tradičné vonkajšie spätné zrkadlá, ale namiesto nich má spätnú kameru s vysokým rozlíšením, nenápadne zabudovanú do modulu bočných diódových smerových svetiel tesne pod spodnou časťou A-stĺpika. Z osemlúčových 19-palcových kolies s perforovanými otvormi v tvare diamantov vyžaruje dynamika a pocit prémiovosti.

qoros-9-sedan-concept-2014g5.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri