Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Prvé preteky dvojice Cserhalmi - Krišáková a hneď víťazstvo

Tuesday, 24. 01. 2017 - 16:09, Public relations   

Prvé preteky dvojice Cserhalmi - Krišáková a hneď víťazstvo

Druhého kola zimného pohára BMP Motorsport, ktorým bola Rally Sigord sa zúčastnila aj zmiešaná súťažná posádka Tibor Cserhalmi - Mia Krišáková na Mitsubishi Evo IX od Jana Sýkoru z ČR. Technika, zohranosť posádky, mechanici, to všetko fungovalo na sto percent. Novozložená dvojica si zo Sigordu odniesla pohár za víťazstvo v triede X3 (nad 2000 cm3), pohár pre absolútneho víťaza a pohár pre najlepšiu zmiešanú posádku.

Martin Paľov;ik8a5079.jpg

Jazda po náročnej 40-kilometrovej trati, so šiestimi rýchlostnými skúškami, po snehu, ľade a klzkom asfalte dala zabrať každej zo zúčastnených posádok. Po prvých troch rýchlostných skúškach viedli s takmer 30 sekundovým náskokom Semerád - Mozner, žiaľ menšia chybička pri prejazde retardérom na štvrtej RS znamenala pre dovtedy vedúcu posádku koniec na Rally Sigord. Do čela sa z tretieho miesta vyšvihol Prešovčan T. Cserhalmi navigovaný Popradčankou Miou Krišákovou. Umnou jazdou v zostávajúcich dvoch rýchlostkách ešte navýšili 10 sekundový náskok pred ďalším domácim pretekárom Igorom Drotárom navigovaným Vladom Bánocim na Mitsubishi Evo IX. Tretie miesto obsadil Jozef Béreš so spolujazdkyňou Martinou Judičákovou na Mazde 323 4WD.

Martin Paľov;ik8a4845-1.jpg

„Podmienky na trati boli veľmi náročné, kľudne ich môžeme porovnávať s tými na Monte Carlo. Mokrý asfalt, ľadové platne a sneh dali zabrať. Obidve rýchlostné skúšky boli veľmi pekné, jedna z nich „Dubník" je moja obľúbená. Škoda, že neprišlo viac posádok. S väčšou konkurenciou sa stretnem na Dobšinskej zime, ktorú som počas jej 15. ročníkov ani raz neabsolvoval, bude to moja premiéra," zhodnotil Tibor Cserhalmi.

Martin Paľov;ik8a4852.jpg

Plná dojmov a štastná v cieli M. Krišáková, členka organizačného výboru Rallye Tatry 2017, ktorú prišla podporiť aj skupina členov AOS klubu Poprad povedala: „Keď som sa dozvedela o ponuke sadnúť si vedľa skúseného pilota, mimochodom účastníka Rallye Monte Carlo 2006, nezaváhala som ani sekundu. Veľká vďaka patrí aj Ivanovi Olšavskému, ktorý ma za krátky čas zasvätil do povinností spolujazdca. Samotné preteky boli pre mňa veľkým zážitkom a novou skúsenosťou. Spočiatku som mala obavy, či dokážem včas reagovať a správne číťať rozpis, ale išlo mi to - nehavarovali sme  a treba podotknúť, že Tibor tieto trate pozná takpovediac naspamäť."Spolupráca novozloženej dvojice a na identickom vozidle by mala pokračovať aj na blížiacom sa 15. ročníku Dobšinskej zimy, ktorý sa uskutoční 4. februára.

Martin Paľov;ik8a5073.jpg

Spokojný s výsledkom a organizáciou Rally Sigord bol aj manažér tímu Marián Cserhalmi. „Samozrejme prvé miesto nás veľmi potešilo. Pochvala patrí celému tímu mechanikov Honzu Sýkoru, boli super, auto bolo perfektne pripravené. Teším sa na ďalšiu spoluprácu s nimi, ktorou bude Dobšinská zima 2017. Rozobrali sme si aj podmienky možnej spolupráce v nasledujúcej sezóne v seriáli majstrovstiev Slovenska v rally. Chválime aj prácu Auto klubu Košice za skvelú prípravu trate a organizáciu podujatia ," dodal na záver M. Cserhalmi.

Slavo Petrus 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri