Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Prvé pole pre Verstappena

Saturday, 03. 08. 2019 - 16:54, Ľuboš Kašický   

Prvé pole pre Verstappena

V napínavej kvalifikácii na veľkú cenu Maďarska sa pri svojom 93 pokuse konečne dočkal najlepšieho postavenia na štarte Max Verstappen a stal sa stým pilotom histórie, ktorému sa to podarilo.

 

Predpovede neveštili nič dobré, no nakoniec sa mokré mraky Hungaroringu vyhli a v ideálnych podmienkach okolo 25°C sa odohral veľmi zaujímavý súboj o najvýhodnejšie postavenie na zajtrajšie preteky.

rb01-41.jpg

O prvé prekvapenie sa postaral Monačan Charles Leclerc, ktorý v poslednej zákrute roztočil svoje ferrari už v závere prvej časti kvalifikácie a poškodil svoje krídlo. Jeho dovtedy piaty čas stačil na postup ďalej, ale otázny bol rozsah poškodenia a teda aj pokračovania v kvalifikácii. Po kontrole mechanici usúdilo, že auto je v poriadku a „červeným“ spadol kameň zo srdca.

res-q-3.jpg

Naopak v Renaulte zamrzol úsmev, pretože skúsený Daniel Ricciardo zostal odstavený na osemnástom mieste! Druhý pilot francúzskeho tímu, Nico Hulkenberg, so šťastím skončil na jedenástom mieste.

me03-31.jpg

Do záverečnej časti najlepšie nastúpil Valtteri Bottas (mercedes), ktorého však vzápätí preskočil Max Verstappen a ako prvý pilot posunul rekord kola pod 1:15min. Vo finále však mercedesy znova zaútočili a obidva monoposty sa tiež dostali pod 1:15m. Ale Holanďan dokázal zakontrovať a jeho definitívny zápis zastavil stopky na hodnote 1:14,572s.! Hungaroring tak má nový rekord a Verstappen sa do historických tabuliek zaknihoval ako stý pilot, ktorý vyjazdil pole position v pretekov F1 (vrátane 500 míľ INDY z 50-tych rokov, bez nich by bol 89.pilot na PP).

rb02-30.jpg

Zaujímavé je, že Leclerc sa nakoniec dostal znova pred Vettela a zajtra odštartuje štvrtý – Vettel „až“ piaty! Potešili aj mclareny, ktoré sa stále zlepšujú a aj teraz je Norris siedmy a Sainz ôsmy. Desiate miesto na poslednú chvíľu ukradol Kimi Räikkonen s alfou romeo.

mcl01-25.jpg

Preteky na Hungaroringu štartujú zajtra o 15.10 nášho času a predpovede hlásia príjemných 25°C a sucho. Kto ešte má možnosť, tak sa rozhodne vyberte do Maďarska. Čakáme napínavé preteky.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri