Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Prvé miesto v triede pre Mutňanského a Zaneti Motorsport

Wednesday, 08. 08. 2018 - 09:18, Ľuboš Kašický   

Prvé miesto v triede pre Mutňanského a Zaneti Motorsport

V tejto sezóne sme si Ivana Mutňanského zvykli vídať hlavne v pozícii šéfa tímu Zaneti Motorsport. Pretekársku krv však Ivan nezaprie a tak nemohol nevyužiť príležitosť v podobe štartu na domácom kopcovom podujatí na Jankovom Vŕšku, ktoré sa jazdilo ako siedmy podnik MSR PAV 2018.


„Prvýkrát som štartoval s vozidlom novej špecifikácie R5 a bol to úžasný zážitok," vraví s úsmevom Ivan Mutňanský. „V sobotu som si ešte chvíľu zvykal, no rýchlo som sa s Fordom Fiesta R5 skamarátil. Ovláda sa oveľa ľahšie a precíznejšie, ako predošlé generácie vozidiel a aj preto si s náročnou technickou traťou na Janovom Vŕšku rozumel."

Tibor Szabosi;c30i1998-9.jpg

Ivan Mutňanský na trati znova dokazoval svoje majstrovstvo za volantom a vybojoval celý rad pohárov za pódiové umiestnenia v zóne, slovenskom a aj poľskom „majstráku". Najcennejším je však nedeľňajšie víťazstvo v triede A. „V nedeľu to bolo vďaka premenlivému počasiu ešte náročnejšie. Nevedel som, ako sa toto auto bude správať na mokrej trati. Znova ho však musím pochváliť. Fungovalo neskutočne. Myslím, že sme trafili aj správnu voľbu pneumatík a výsledok sa dostavil," bilancuje svoj štart na Jankovom Vŕšku šéf tímu Zaneti Motorsport, pre ktorého to bola zároveň príprava na vranovský relyšprint.

Tibor Szabosi;c30i7085-11.jpg

„Celé sme to smerovali na prípravu auta na Vranov, kde budeme štartovať už nasledujúci víkend v rely," vysvetľuje Ivan, ktorý vlani skončil na Východe na druhom mieste a v tomto roku sa pokúsi výsledok ešte vylepšiť. „Trate v okolí Vranova sú náročné a zradné. Jazdiť sa má na rozbitých asfaltkách okolo Zamutova a Dubníka. Myslím si, že sa pôjdu štyri rýchlostné skúšky na tomto úseku a verím, že sa nám podarí pekný výsledok," pokračuje skromne Ivan Mutňanský, ktorému spolujazdca bude robiť Lukáš Šintaľ.

Tibor Szabosi;c30i2180-8.jpg

Pre všetkých, ktorí sa tento víkend vyberú na relyšprint na Východ ešte dodajme, že súťaž sa jazdí v sobotu a štart by mal byť v Zamutove, podobne, ako pred dvoma rokmi.

zaneti-banner2.jpg

zaneti-banner3.jpg

Tibor Szabosi;c30i5080-9.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri