Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Prototyp Hondy NSX nadchol fanúšikov motoristického športu

Thursday, 08. 08. 2013 - 08:58, Martin Trenkler   

Prototyp Hondy NSX nadchol fanúšikov motoristického športu

Na pretekárskom okruhu Mid-Ohio Sports Car Course v Lexingtone v štáté Ohio sa dňa 5. augusta ukážkovým kolom s dĺžkou 2,4 míle predstavil prototyp Hondy NSX. Stalo sa tak krátko pred začatím pretekov Honda Indy 200 a cieľom tejto akcie bolo ukázať divákom pokrok, aký bol dosiahnutý na ceste k predstaveniu novej generácie superšportového vozidla Honda s motorom uprostred, ktoré je naplánované na rok 2015.

20371-nsx-prototype-at-mid-ohio-racecourse.jpg

Ted Klaus, vrchný konštruktér spoločnosti Honda R&D Americas, Inc. k tomu uviedol: „Vzhľadom na špičkovú úroveň našich pracovníkov v oblastiach výskumu, vývoja a výroby u nás v Ohiu, práve tu prebieha vývoj novej generácie športového automobilu, ktorý bude rovnako doma na cestách i na pretekárskej trati. Je teda prirodzené, že sa prototyp predstavil práve na okruhu Mid-Ohio. Pre nás je veľkou radosťou vidieť prototyp jazdiaci po trati, pretože ide o významný krok na ceste k finálnej verzii modelu NSX, ktorej svetová premiéra je naplánovaná na rok 2015. Veríme, že toto vozidlo prinesie zákazníkom po celom svete úplne nový zážitok z jazdy so športovým vozidlom."

20372-nsx-prototype-at-mid-ohio-racecourse.jpg

Aby bolo možné skĺbiť dynamické schopnosti superšportu novej generácie s priaznivými ekologickými parametrami, bude nový model NSX poháňaný uprostred umiestneným motorom V6 s priamym vstrekovaním paliva, ktorý bude spojený s hybridným systémom Honda Sport Hybrid SH-AWD® (Super Handling All-Wheel Drive). Sport Hybrid SH-AWD® je úplne nový výkonný hybridný systém kombinujúci pohon všetkých kolies s rozdeľovaním krútiaceho momentu a nízkou spotrebou hybridného systému tvoreného tromi elektromotormi - jedným integrovaným do spaľovacieho motora V6 a spojeným s novou dvojspojkovou prevodovkou (DCT), ktorá poháňa zadné kolesá, a dvomi motormi poháňajúcimi predné kolesá. Systém pri prejazde zákrutami zaisťuje trvale dostupný negatívny alebo pozitívny krútiaci moment na predných kolesách, čím je dosiahnutá nová úroveň jazdných výkonov, ktorým sa doterajšie systémy pohonu všetkých kolies nemôžu vyrovnať.

20373-nsx-prototype-at-mid-ohio-racecourse.jpg

Globálny vývoj modelu NSX vedú konštruktéri spoločnosti Honda R&D Americas, Inc. v meste Raymond v štáte Ohio. Športové vozidlo novej generácie sa bude vyrábať v neďalekom meste Marysville (Ohio), kde v súčasnosti prebieha výstavba nového špičkového výrobného centra. Pri výrobe vozidiel budú používané diely miestnej výroby i komponenty z ďalších závodov značky nachádzajúcich sa v iných krajinách.

20374-nsx-prototype-at-mid-ohio-racecourse.jpg

20375-nsx-prototype-at-mid-ohio-racecourse.jpg

20410-nsx-prototype-at-mid-ohio-racecourse.jpg

20412-nsx-prototype-at-mid-ohio-racecourse.jpg

20413-nsx-prototype-at-mid-ohio-racecourse.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri