Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Protony sa konečne dostali do cieľa

Monday, 18. 04. 2011 - 09:59, Katarína Ďurecová   

Protony sa konečne dostali do cieľa

Do cieľa Rally Islas Canarias sa dostali oba Protony, jeden z nich dokonca na bodoch a tak v tomto malajskom tíme môžu mať dôvod na radosť. Už teraz prekonali svoj najlepší výsledok z minulej sezóny, ktorým bolo 22-hé miesto, ktoré po problémoch nakoniec dosiahol Gilles Panizzi na Rally Sanremo, čo bolo jediný krát, kedy sa jazdec tohto tímu dostal až do cieľa.

Giandomenico Basso mal pred týmto podujatím na svojom konte 2 body za deviate miesto, ktoré získal na Rally Monte Carlo, kde štartoval s Peugeotom 207 S2000. Na Rally Islas Canarias si odbil svoju súťažnú premiéru v tíme Proton a po veľkom boji s Tonim Gardermeistrom so Škodou Fabia S2000, ktorého porazil o štyri desatiny sekundy, z toho bolo ďalšie deviate miesto. „Myslím, že sme odviedli dobrú prácu. A teraz po pretekoch si sadneme a budeme sa zaoberať tým, čo je možné na aute vylepšiť. Musíme absolvovať test, na ktorom budeme pracovať na zlepšení rýchlosti auta, vieme, že v budúcnosti môžeme byť lepší. Auto nepoznám veľmi dobre a tak teraz to bol dobrý výsledok. Je to pekný a pozitívny výsledok pri štarte s novým tímom. Práca s týmto tímom sa mi páči, cítime sa v ňom dobre, je to fajn", vyjadril sa po Rally Islas Canarias Basso.

Tibor Szabosi;co8c1809-1.jpg

Spokojný bol po príjazde do cieľa i PG Andersson: „Možno to nie je práve výsledok, ktorý sme chceli, kvôli defektom. Ale videli sme, že auto má potenciál. Na aute sú dobré časti, ale musíme zapracovať na tom, aby bolo rýchlejšie, hlavne na šasi. Pred podujatím sme toho moc nenatestovali a tak sme vlastne testovali počas rally. Dva defekty zmarili naše šance. Taktiež pre nás znamenali i ďalšie problémy: stratil som trochu zo sebadôvery a auta nefungovalo perfektne. Bez defektov by sme určite boli bližšie k Giandomenicovi Bassovi, možno by sme skončili na bodoch", vyčerpávajúco hodnotí Rally Islas Canarias PG Andersson.

Tibor Szabosi;co8c1529-1.jpg

Seriál IRC pre tím Proton pokračuje na Korzike, ale PG Andersson sa tam nepredstaví: „Ďalšou rally pre mňa je Ukrajina a ja rád spoznávam nové miesta. Taktiež, ani ostatní jazdci z IRC tam ešte nepretekali, takže to bude pre nás lepšie. Počul som, že trate sú tam celkom hrboľaté, ale to je typ tratí, ktorý mi sedí lepšie", zakončuje PG.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri