Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Prípravy na štart víťaza súťaže Autotechna racing talent 2010

Thursday, 22. 04. 2010 - 19:18, T. Szabosi   

Prípravy na štart víťaza súťaže Autotechna racing talent 2010

Streda, 21. apríl bola pre Janka Kundláka dňom, kedy jeho viťazstvo v súťaži Autotechna racing talent 2010 začalo dostávať konkrétnu podobu. Zatiaľ síce nie na trati pretekov do vrchu, ale v dielňach Koiš racing teamu v Bánovciach nad Bebravou. Tu profesionálni mechanici, pod vedením Stana Koiša upravovali sedadlo a bezpečnostné pásy pre nového jazdca v Kia c'eed. Táto, v bežnom aute niekoľkosekundová operácia v súťažnom špeciáli trvala dve hodiny.

 img-2169w.jpg

Poloha pripútaného jazdca v sedadle je veľmi dôležitá. Jazdec musí mať pásy tak pritiahnuté, aby jeho telu neumožnovali ani najmenší pohyb. Len vtedy je v prípade havárie dokonale chránený, jeho telo nelieta a nemá ani modriny po pásoch pri náraze. Zároveň však takto pripútaný musí nohami dosiahnuť na pedále a rukami na volant, na všetky dôležité ovládacie prvky, na odpojovač batérie a na ovládanie hasiaceho systému. Pri tom všetkom musí mať jazdec pohodlnú polohu, ktorá mu umožňuje plne sa sústrediť na jazdu.

 img-2185w.jpg

Kia bola pôvodne upravená na miery a posed pre Jara Baránka. Janko Kundlák je síce rovnako vysoký, ale lahší. Preto bolo pre správne nastavenie sedadla potrebné vyrobiť aj ich nové držiaky. Všetko však mechanici zvládli a Janko Kundlák sa už teší na prvé súťažné kilometre.

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri