Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Primátor Popradu vyzdvihol prácu organizátorov

Thursday, 14. 07. 2016 - 14:31, Public relations   

Primátor Popradu vyzdvihol prácu organizátorov

Deväť dní pred štartom súťaže, sa v Mestskom úrade v Poprade, za prítomnosti primátora mesta Jozefa Švagerka, náčelníka Mestskej polície Poprad Štefana Šipulu, riaditeľa súťaže Stanislava Hanzeliho, tajomníka súťaže Petra Oravca a novinárov regionálnych médií, uskutočnila tlačová konferencia k blížiacemu sa 43. ročníku Rallye Tatry. Motoristický sviatok pod Tatrami začne v piatok podvečer v centre mesta slávnostným štartom všetkých prihlásených posádok.

Sprievodný program legendárnej rally v skratke predstavil riaditeľ pretekov Stanislav Hanzeli, „dostali sme sa do fázy príprav, kedy už môžem spokojne povedať, že preteky odštartujú. Po rôznych peripetiách s povoleniami odmávame prvé vozidlo na štartovej rampe v piatok 22. júla o 19. hodine. Pre súťažné dvojice v seriáli majstrovstiev Slovenska sme pripravili 90 km rýchlostných skúšok. Okrem slovenského šampionátu je 43. ročník zaradený do Slovenského rally pohára, do súťaže Rally Legend, Rally Historik a svoje začiatky s rally špeciálom predvedú začínajúci jazdci v Rallyškole. Pripravený je aj sprievodný program podujatia. Dve hodiny pred slávnostným štartom bude v priestoroch OC Forum prebiehať autogramiáda najlepších jazdcov a v rovnakom čase svoje umenie za mixážnym pultom predvedie DJ EKG." V sobotu si pred OC Forum zahrá kapela Shock Band, ktorých repertoár obsahuje tie najväčšie svetové hity 70-tych, 80-tych a 90-tych rokov popovej a rockovej scény od interpretov akými sú Abba, Queen, Pink Floyd, Bon Jovi, Deep Purple, Tina Turner, Gary Moore a mnohí ďalší.

Tibor Szabosi;h7p0513-7.jpg

O prihlásených posádkach informoval tajomník súťaže Peter Oravec, „máme prihlásených 70 posádok z piatich krajín, zo Slovenska, Poľska, Česka, Maďarska a Belgicka. Ide o veľké podujatie nielen čo do kvantity. V Poprade uvidíme víťazov piatich ročníkov Rallye Tatry a čo sa týka vozidiel, diváci uvidia 5 špeciálov WRC a 8 výkonných áut špecifikácie R5."

Náčelník mestskej polície informoval o činnosti svojich podriadených na úseku BCP a ochrane verejného poriadku, „Naši policajti budú pri plnení úloh úzko spolupracovať so štátnou políciou. Budeme sa podieľať na uzávierkach ciest a touto cestou by so chcel požiadať občanov o rešpektovanie dopravného značenia a pokynov polície. Najväčší nápor očakávame pri mestskom okruhu. Podľa odhadov by na piatkovú nočnú rýchlostnú skúšku mali prísť tisícky fanúšikov. Je potrebné zvládnuť ochranu verejného poriadku a ochranu majetku v miestach, ktoré bezprostredne súvisia so súťažou. Ide hlavne o námestie a servisné parkovisko v bývalých kasárňach na sídlisku Západ."

Tibor Szabosi;h7p8941-7.jpg

Na záver si vzal slovo primátor mesta, „vysoko si vážim prácu organizátorov a každého kto prispel k tomu, že Rallye Tatry pokračujú. Som rád, že tak, ako som pred rokom, kedy som bol prvýkrát s organizátormi v styku a sľúbil som, že mesto Poprad im vyjde maximálne v ústrety, podarilo sa nám nájsť vhodné a dôstojné priestory pre činnosť organizátorov. V AquaCity budú mať svoje zázemie a v kasárňach bude zriadené servisné parkovisko. Pomohli sme s organizovaním sprievodných podujatí pred OC Forum. Čo sa týka samotných pretekov, budem rád, keď sa z bezpečnostného hľadiska nikomu nič nestane. Rallye Tatry jednoducho patria k Popradu a hladký priebeh súťaže prinesie i menej neprajníkov." Primátor mesta si z rúk riaditeľa súťaže prevzal pamätnú plaketu Rallye Tatry 2016, ktorú vyhotovil výtvarník Ladislav Galko, žijúci a tvoriaci v Batizovciach.

O tom, že organizátori chcú dostať súťaž vyššie, svedčia aj marketingové aktivity. V utorok 12. júla predstavili jedno z najstarších motoristických podujatí na Slovensku v Teleráne TV Markíza. Možnosť spropagovať Rallye Tatry v televízii dostal riaditeľ pretekov Hanzeli, minuloročný víťaz a niekoľkonásobný majster Slovenska Grzegorz Grzyb, jazdiaci v slovenskom tíme Rufa Sport a česká posádka tímu KM Racing Lukáš Matěna - Lukáš Hlaváč.

Slavomír Petrus
Tlačové stredisko
Rallye Tatry 2016

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri