Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Prihlasovanie na XXVI. ročník Rally Prešov je v plnom prúde

Wednesday, 07. 06. 2023 - 07:39, T. Szabosi   

Prihlasovanie na XXVI. ročník Rally Prešov je v plnom prúde

Do dnešného dňa prišlo už skoro 40 prihlášok, ďalšie sú určite „na ceste“, keďže zajtra 7.6.2023 bude prvá uzávierka prihlášok so zľavneným vkladom. Posádky sa môžu prihlasovať do rôznych klasifikácií v závislosti od druhu jazdeckých licencií a zaradenia súťažného vozidla do jednotlivých skupín a tried.

Tibor Szabosi;c30i5372-15.jpg

Podujatie je zaradené do všetkých klasifikácií, ktoré sú tento rok v rally na Slovensku vypísané, teda:

-        Medzinárodných majstrovstiev Slovenska v rally
-        Majstrovstiev Slovenska v rally
-        Majstrovstiev Slovenska v rally historických automobilov
-        Slovenského rally pohára
-        Slovenskej trofeje rally pravidelnosti historických automobilov

Tibor Szabosi;c30i5708-24.jpg

V rámci Regionálneho rally pohára a Rally Legend sa podujatia môžu zúčastniť aj jazdci bez celoročnej licencie, stačí mať vodičský preukaz a vozidlo, ktoré vyhovuje základným bezpečnostným predpisom.

Tibor Szabosi;asf-0198-3.jpg

Skúsení organizátori sa snažili pripraviť kompaktnú súťaž s minimálnym množstvom prejazdov, s dôrazom na čo najnižšie náklady pre súťažné posádky pri primeranom počte kilometrov rýchlostných skúšok. Už v roku 2019, kedy sa táto rally išla ostatný krát, bol program pre SRP len “jednodňový”, kedy posádkam stačilo prísť v sobotu ráno a stihli doobedu preberania a aj obhliadku trate a poobede sa pripojili k MSR a absolvovali svoju súťaž. Posádky MSR doobedu absolvovali iné RS, ako sa potom išli poobede. V tomto roku tento model nebol možný, kedže obhliadka trate pre SRP a RRP v sobotu doobedu nie je možná, kvôli využívaniu tých istých tratí v oboch smeroch. Rozhodli sme sa preto o inú novinku na Slovensku s cieľom zníženia nákladov pre SRP a RRP. V tomto roku posádky SRP a RRP idú celú suťaž v jednom bloku, bez návštevy servisného parkoviska počas preteku. Tím je v podstate možné, že na preteky príde len jazdec a spolujazdec, sami s auto v piatok absolvujú technické preberanie a v sobotu celú súťaž. Aj preto majú tieto klasifikácie navyše vyhradený čas na obhliadku trate v piatok večer, aby vedeli týmto spôsobom všetko stihnuť. Aj napriek tomu, samozrejme každá posádka bude mať pripravený vyhradený priestor v servisnom parkovisku.

Tibor Szabosi;c30i6176-18.jpg

Inač povedané, posádkam SRP, resp. RRP by malo stačiť prísť do Prešova aj okolo 15.00 v piatok 23.6.2023 a mali by v pohode stihnúť aj preberanie, aj slávnostný štart a aj obhliadku trate a v sobotu poobede odjazdiť preteky, pričom doobedu si v rámci servisného parkoviska môžu doladiť svoje vozidlá podľa zistení z obhliadky trate.

Michal Bobko;dsc3878-1.jpg

Všetky administratívno – technické záležitosti súvisiace s účasťou na tejto akcii bude možné vybaviť na jednom mieste. Centrum rally sa nachádza pri Tatran Handbal Aréne v Prešove, kde bude riaditeľstvo, administratívne a technické preberanie, servisné parkovisko, preskupenie, štartovacia a cieľová rampa.

Tibor Szabosi;asf-8340asf-1.jpg

Aj trať rally bude ucelená. Pri snahe o čo najkratšie etapové prejazdy pre MSR bude mať necelých 75 km rýchlostných skúšok, ktoré budú tvoriť až 41% celej dĺžky podujatia.

Tibor Szabosi;c30i4599asf.jpg

Podujatie bude prebiehať na dvoch rýchlostných skúškach, ktoré sa pôjdu v sobotu doobeda jedným smerom a poobede v opačnom smere. Jazdci ušetria kilometre pri obhliadke trate a diváci si môžu urobiť celodenný výlet do prírody a vidia pritom z jedného miesta štyri prejazdy súťažných vozidiel.

Tlačové stredisko Rally Prešov 2023

Tibor Szabosi;asf-8710asf.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri