Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Preteky GT1 na Slovakia Ringu pred 20 tisíc divákmi vyhrala značka BMW

Sunday, 10. 06. 2012 - 20:41, Daniel Mandzi   

Preteky GT1 na Slovakia Ringu pred 20 tisíc divákmi vyhrala značka BMW

MATADOR GT1 RACING WEEKEND vyvrcholil v nedeľu Majstrovskými pretekmi vozidiel GT1, v ktorých po šikovných výmenách v boxoch vyhral nemecký tím Vita4One Racing (BMW) s holandským jazdcom Yelmerom Buurmanom a Nemcom Michaelom Bartelsom. Druhé miesto si vybojoval tím Hexis Racing (McLaren) s Francúzom Fredericom Makowieckim a Holanďanom Stefom Dusseldorpom. Tretie pódiové miesto si uchmatlo nemecké duo Marc Basseng a Markus Winkelhock z ímu ALL-INKL.COM Münnich Motorsport (Mercedes).

Petr Frýba;fryb1162-1.jpg

Preteky, ktoré si prišiel pozrieť aj prezident Ivan Gašparovič, odjazdili jazdci na suchej trati a ostré súboje si nenechalo ujsť až 20 000 divákov. Inšpirujúca jazda nášho Štefana Rosinu (Reiter Engineering, Lamborghini) z trinástej štartovacej priečky na šieste miesto napokon skončila defektom ľavého predného kolesa a preteky dojazdil jeho tímový kolega Darryl O' Young na konečnom jedenástom mieste.

Petr Frýba;fryb1497-1.jpg

Štefan „Štofi" Rosina po pretekoch skonštatoval: "Smola je smola a aj takéto vedia byť automobilové preteky. Napriek tomu som štastný, že som mohol reprezentovať Slovensko na Majstrovstvách sveta GT1 tu na domácej pôde a ďakujem všetkým divákom a fanúšikom, ktorí ma prišli povzbudiť. Napriek nešťastným defektom som dokázal, že viem jazdiť v svetovej lige a to ma teší. Viete, stále je to lepšie ako jazdiť predposledný a posledný by ma obehol."

Petr Frýba;fryb0115-1.jpg

Česká hviezda Tomáš Enge (Reiter Engineering, Lamborghini) štartoval z druhého miesta, no v druhom kole ho dostal do hodín Milos Pavlovic (Ford GT) a s následným defektom musel preteky predčasne ukončiť.

Petr Frýba;fryb1931-1.jpg

Nedeľňajšie preteky Divízie D4 slovenského šampionátu vyhral Miro Konôpka z tímu ARC Bratislava na Porsche GT3 R, pred svojim synom a tímovým kolegom Matejom Konôpkom (ARC Bratislava, Porsche GT3 R) a tretím Ľubomírom Jakubíkom (MenX, Ferrari 458 Italia). V kategórii s objemom motora nad 2000 cm3 teda zvíťazil Miro Konôpka, zatiaľčo v kategórii do 2000 cm3 prvé miesto získal náš Matej Homola (Homola Motorsport, BMW 320si), ktorý na tomto vozidle reprezentoval Slovensko aj na nedávnom podujatí ETCC na Slovakia Ringu.

Petr Frýba;fryb8790-1.jpg

Tomáš Vranka, výkonný riaditeľ okruhu Slovakia Ring, zhrnul svoje dojmy z víkendu takto: "Máme za sebou druhé tohtoročné a mimoriadne úspešné podujatie svetového mena na našom okruhu. Sme radi, že si podujatie MATADOR GT1 RACING WEEKEND prišlo pozrieť až 20 000 divákov a už teraz sa pomaly pripravujeme na augustovú tradičnú Veľkú cenu Slovenska cestných automobilov. Ďakujeme všetkým, ktorí prišli podporiť aj našu domácu hviezdu šampionátu GT1 Štefana Rosinu."

Petr Frýba;fryb1952-1.jpg

Slová chvály na okruh Slovakia Ring napokon neprišli len od organizátorov Majstrovstiev sveta GT1, jazdcov a tímov, ale aj od komentátorskej legendy a zároveň legendy Formuly 1 Johna Watsona: „Dúfam a verím, že na Slovakia Ringu budete mať pravidelne takéto vrcholné podujatia. Tento okruh si to jednoznačne zaslúži, patrí medzi najlepšie na svete. Boli to krásne preteky a úžasné podujatie. Teším sa, kedy prídem znova, ak mi zdravie dovolí pokračovať v komentovaní prenosov GT1."

Petr Frýba;fryb0873-1.jpg

Oficiálne výsledky pretekov FIA GT1 nájdete TU

Petr Frýba;fryb9091-1.jpg

Slovakia Ring v Orechovej Potôni je jedinečný motoristický areál na Slovensku. Na jednom mieste ponúka možnosť jazdiť na špičkovom motoristickom okruhu, zdokonaliť sa v škole bezpečnej jazdy, vyskúšať si off-road a užiť si relax v hoteli. Slovakia Ring je moderný okruh so špičkovými parametrami a dĺžkou 5 922 m, ktorou sa radí medzi najdlhšie v Európe. Ponúka pestré možnosti využitia pre profesionálov aj amatérskych jazdcov a prináša pravidelné víkendové podujatia pre širokú verejnosť. Pre všetkých, ktorí si chcú preveriť a zdokonaliť svoje jazdné zručnosti, je pripravená Driving Academy so školou šmyku a kurzami jázd rôzneho zamerania a náročnosti. Po aktívnom výkone si môžete dopriať obed či večeru v Hoteli Ring***, ktorý zároveň ponúka 47 izieb/apartmánov a wellness so saunami a bazénom.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri