Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Prešovskí mušketieri znova v akcii

Wednesday, 29. 08. 2018 - 20:28, Ľuboš Kašický   

Prešovskí mušketieri znova v akcii

Za Prešov, za rely a za Slovensko! S týmto heslom na perách vyrážajú znova do akcie prešovskí mušketieri Rally System Slovakia tímu v zložení Tomáš Konečný, Peter Haluška a Igor Plichta na predposledný podnik sezóny MSR v Trebišove.

 

Máme za sebou „lenivý august" a šesťtýždňovú prestávku v slovenskom rely „majstráku". Prešovčania však nezaháľali a jednotka tímu, Tomáš Konečný, stihol v rámci prípravy úspešne odjazdiť hneď tri podujatia slovenského kopcového šampionátu! Už týždeň po Lubeníku sa jazdilo v Dobšinej, no vrchol prišiel na Jankovom Vŕšku. „Preteky do kopca sa ukázali ako výborná súčasť prípravy na rely súťaže. Najprv sme ich brali len ako tréning, no výsledky nás postupne zatiahli do boja o medaily. Na Jankovom Vŕšku som najprv v sobotu skončil druhý a v nedeľu som sa prvýkrát radoval, spolu s celým tímom, z prvého miesta," vracia sa k augustovým štartom Tomáš Konečný. „Podobný úspech sme potom zopakovali minulý týždeň aj na pretekoch v Ústí nad Orlicí (pozn.: Ústecka21) a hoci sme vynechali štart kopcovej sezóny, tak sme momentálne na druhom mieste s reálnou šancou na titul vicemajstra Slovenska v skupine N."

Tibor Szabosi;c30i0564a.jpg

Po návrate s Čiech však tím už opäť prepol do rely módu. „Auto prešlo dôslednou kontrolou a upravili sme ho znova podľa rely predpisov," pokračuje Konečný, ktorý spolu so spolujazdcom Matúšom Lejkom štartujú v triede 3 na Subaru WRX. „Videl som mapy a teším sa, že v Trebišove zaradili úseky, ktoré sa mi veľmi páčia. Dva z nich poznám. Škoda, že sa tentoraz vypustili tie rozbitejšie pasáže, no na druhej strane sú tieto eresky veľmi rýchle a športovo hodnotné. Trúfam si na dobrý výsledok a už sa teším na férový súboj so všetkými našimi súpermi."

Tibor Szabosi;asf-8689a.jpg

Najskúsenejším mušketierom prešovského tímu je Peter Haluška, ktorý na Seate Ibiza štartuje spolu s Radom Plichtom v triede 5. „Keďže trebišovské trate sa už jazdili v rámci iných súťaží, tak ich dobre poznám. Sú veľmi náročné. Veľkou neznámou je iba pridaný mestský okruh. V našej skupine je celkom silná konkurencia a budú to pre nás neľahké preteky. Rozhodne však chceme zabojovať o miesto na stupňoch víťazov. Stále túžim pretekať a vyhrávať, preto verím, že si v Trebišove napravíme chuť po nie najvydarenejšom doterajšom priebehu sezóny," neskrýva odhodlanie skúsený Prešovčan Peter Haluška.

Tibor Szabosi;asf-5299-2.jpg

Najmladším mušketierom je Igor Plichta. Ten v prebiehajúcej sezóne veľmi úspešne jazdí v triede 7, kde spolu s Michalom Svatom a spoľahlivým Citroenom Saxo vedú priebežné poradie MSR. „Vlastne nám na titul stačí dôjsť teraz na druhom mieste a rovnako tak aspoň jeden deň na poslednej súťaži v Košiciach. Na istotu sa však v rely jazdiť nedá a tak už sa neviem dočkať, ako vyrazíme na trať. Bude to priama konfrontácia s našim súperom Gabom Tamásom a my zasa chceme vyhrať," netají bojovného ducha ani Igor.

Tibor Szabosi;asf-6079-2.jpg

Piata súťaž Majstrovstiev Slovenska v rely sa jazdí na prelome augusta a septembra v Trebišove (31. 8. - 1. 9. 2018). Organizátori tentoraz pripravili pre posádky MSR desať meraných úsekov. Štartuje sa už v piatok podvečerným prológom na mestskom okruhu. Ten začína už o 17:30 hod. a až po ňom je naplánovaný slávnostný štart o devätnástej hodine a následný kultúrny program. V sobotu potom na súťažné posádky čakajú tri merané úseky, ktoré sa pôjdu po trikrát. Rozdelené sú pritom do dvoch sekcií. Eresky spolu merajú 91 kilometrov, pričom spolu s prejazdami je to 340 kilometrov. Cieľová rampa je naplánovaná v sobotu na 16:20 hod.

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri