Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Prešovská rely začala slávnostným štartom

Friday, 28. 04. 2017 - 22:22, Ľuboš Kašický   

Prešovská rely začala slávnostným štartom

Najväčším lákadlom boli pochopiteľne domáce hviezdy Igor Drotár a Tibor Cserhalmi, ktorí si užili nadšené privítanie divákov. Obaja pretekári domáce trate výborne poznajú a Šarišania do nich vkladajú svoje nádeje. Najväčšou hviezdou bol však tentoraz Košičan Martin Koči, ktorý je úradujúcim juniorským vicemajstrom sveta a víťazom úvodnej súťaže v Rožňave.

 

po10.jpg

Líder priebežného poradia, ktorý v tejto sezóne štartuje na domácich súťažiach pod hlavičkou tímu L Racing - Styllex, začal sezónu na Škode Fabii R5, no po nešťastnej havárii na Korzike muselo auto na kompletnú generálku. „Fabiu sme nestačili poskladať a tak budem štartovať na Forde Fiesta R5. Auto našťastie dobre poznám. Už som s ním jazdil a vždy sa mi v tom aute išlo veľmi dobre," predstavuje Martin zmeny, ktorými prešiel od Rožňavy. „Okrem auta mám aj nového spolujazdca, ktorým je Filip Schovánek. Pôjdeme spolu prvýkrát, no zatiaľ to vyzerá, že si na seba zvykneme."

po03.jpg

A čo hovorí Koči na prešovské trate? „Máme za sebou zoznamovacie jazdy. Žipov je klasika. Cemjatu som už raz išiel, no a Šariš je pre mňa celkom nová rýchlostná skúška. Trať je to pekná, hoci pri zoznamovačkách bolo dosť rozbitých úsekov. Počul som, že sa to možno bude skracovať, tak uvidíme," prezradil Košičan to, čo neskôr oficiálne potvrdilo aj vedenie súťaže. Konkrétny úsek v Medzanoch, ktorý po nočných dažďoch rozmokol a stal sa nebezpečným, vypustilo a rýchlostnú skúšku Šariš skrátilo o cca tri kilometre.

po12.jpg

Do súťaže štartujeme zajtra ráno o ôsmej ráno, keď prvý meraný úsek na Cemjate sa pôjde od 8:18 hod. V noci na sobotu má pršať a postupne sa v priebehu dňa má vyčasiť. Prvá sekcia obsahuje päť eresiek a po nej nasleduje servis o 11.46 hod. Druhá sekcia so štvoricou meraných úsekov začína v Malom Šariši o 12:33 hod. Víťazov budeme poznať na cieľovej rampe o tretej hodine popoludní.

po14.jpg

po17.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri