Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Prešovská rely ponúka 165 ostrých kilometrov

Monday, 19. 03. 2012 - 13:25, Daniel Mandzi   

Prešovská rely ponúka 165 ostrých kilometrov

Tohtoročná sezóna v automobilových súťažiach rely sa nezadržateľne blíži a prvé podujatie sedemdielneho seriálu sa uskutoční v polovičke budúceho mesiaca v metropole Šariša. Organizátori zo Slovakia Rally System pripravili na 19. ročník Rally Prešov celkom 364 km dlhú trať, ktorá v sebe skrýva 10 rýchlostných skúšok v štyroch sekciách v celkovej dĺžke 165 km. Súťaž v Prešove a okolí sa bude jazdiť dva dni 13. -  14. apríla a jazdci počas nich budú bojovať o prvé body do otvorených majstrovstiev Slovenska, pričom každý súťažný deň sa bude započítavať samostatne. Rally Prešov ja kandidátskou súťažou na FIA Európsky pohár 2012.

Tibor Szabosi;co8c0242-5.jpg

Po niekoľkoročnej prestávke sa organizátori snažia pripraviť dvojdňovú súťaž a pre posádky aj divákov pripravujú niekoľko noviniek. Časový harmonogram vychádza z osvedčených predchádzajúcich ročníkov, keď na relatívne malom priestore sa odohrá všetko podstatné v rámci 19. ročníka Rally Prešov. Samotná súťaž sa uskutoční počas dvoch dní v piatok a sobotu, pričom v prvý deň sa môžeme tešiť na atraktívny okruh v Ľuboticiach. Posádky ktoré prešli technickým preberaním môžu v dopoludňajších hodinách od 9.00 do 11.30 h absolvovať shakedown na trati dlhej necelé tri kilometre na časti bývalej eresky za Veľkým Šarišom. Zúčastniť sa ho môžu tie posádky, ktoré prešli technickým preberaním, avšak shakedown je nepovinný.

Tibor Szabosi;co8c0029-4.jpg

Popoludní čaká na posádky 175 km dlhá trať, z ktorej 82 km tvorí 6 rýchlostných skúšok, z nich najdlhšia bude Zlatá Baňa s takmer 25 km. Iste divácky najsledovanejší bude okruh v Ľuboticiach, ktorý posádky absolvujú dvakrát,  pričom druhý prejazd už bude v nočných hodinách. Aj to sľubuje atraktívnosť súťaže z pohľadu posádok ako aj divákov, keď je zaradený ako tretia a piata ereska prvého súťažného dňa. Ten jazdci uzavrú takmer pred polnocou. Aj preto štart do druhého dňa je posunutý až na desiatu hodinu, aby sa posádky mohli vyspať a načerpať sily do záverečných dvoch eresiek, ktoré sa pôjdu dvakrát. Podobne ako prvý súťažný deň aj druhý deň na zhodný počet ostrých kilometrov. Súťaž vyvrcholí v sobotu niekoľko minút pred 16.00 h  na cieľovej rampe v pešej zóne pred Mestským úradom.

Tibor Szabosi;co8c5586-3.jpg

Devätnásty ročník Rally Prešov sľubuje na úvod sezóny dramatické súboje o sekundy na náročných asfaltových rýchlostných skúškach. V metropole Šariša nebude chýbať kompletná domáca špička na čele s päťnásobným majstrom Slovenska Jozefom Bérešom, ako aj ikona slovenskej rely Igor Drotár. Počas druhého aprílového víkendu čaká na priaznivcov automobilových súťaží rely pekný športový zážitok.

Tlačové stredisko Rally Prešov

Akreditačný formulár



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri